26 maj 2017 18:29

26 maj 2017 20:18

Roger springer från fyr till fyr på Öland

FALKÖPING

På lördag morgon är det dags igen. Roger Lindberg från Falköping ger sig ut på nästa fysiska utmaning – den här gången ska han springa från fyr till fyr på Öland. Dessutom till förmån för en cancergala i Falköping.

Vid niotiden på morgonen räknar han med att ge sig iväg från Långe Jan i söder. Målet är norra Ölands udde och fyren Långe Erik. Den väg Roger planerat innebär en distans på drygt 16 mil, och därmed över klassiska ultradistansen 100 engelska miles.

– Det blir en utmaning, jag har sprungit sex mil som längst i en etapp, berättar Roger för SLA på fredaqseftermiddagen när han är på väg till Öland.

För en tid sedan sprang han 16 mil, men uppdelat över en kortare tid och i etapper. Nu ska han springa i ett svep, endast med stopp för vätska och energiintag.

– Men vädret kan bli en utmaning nu. Det kan bli 25 grader varmt på dagen, men det är en fördel på natten om det inte blir för kallt. Jag ser också ut att få medvind,

24 till 30 timmar räknar han med att behöva på sig. Han ser framemot att se naturen på Öland, i synnerhet de vandringsleder över Allvaret som rutten passerar. De sista fem milen på en grusväg längs vattnet kan också bli en höjdare.

46-åringen från Falköping är känd för att göra krävande utmaningar och har kört runt både Vänern och Vättern på rullskidor. För första gången ger han sig nu på en riktigt tuff löpdistans.

För första gången kommer han också springa för ett välgörande ändamål. Den 17 juni genomförs en lokal cancergala i kalkbrottet i Torbjörntorp, Falköping. Rogers son Robin har tillsammans med kompisar engagerat sig i att samla pengar till galan i samband med löpningen. Insamlingen går att läsa mer om på Instagram under teamlindbergkohler.

– Fantastiskt kul, det är första gången jag gör något sådant, säger Roger.

Vid niotiden på morgonen räknar han med att ge sig iväg från Långe Jan i söder. Målet är norra Ölands udde och fyren Långe Erik. Den väg Roger planerat innebär en distans på drygt 16 mil, och därmed över klassiska ultradistansen 100 engelska miles.

– Det blir en utmaning, jag har sprungit sex mil som längst i en etapp, berättar Roger för SLA på fredaqseftermiddagen när han är på väg till Öland.

För en tid sedan sprang han 16 mil, men uppdelat över en kortare tid och i etapper. Nu ska han springa i ett svep, endast med stopp för vätska och energiintag.

– Men vädret kan bli en utmaning nu. Det kan bli 25 grader varmt på dagen, men det är en fördel på natten om det inte blir för kallt. Jag ser också ut att få medvind,

24 till 30 timmar räknar han med att behöva på sig. Han ser framemot att se naturen på Öland, i synnerhet de vandringsleder över Allvaret som rutten passerar. De sista fem milen på en grusväg längs vattnet kan också bli en höjdare.

46-åringen från Falköping är känd för att göra krävande utmaningar och har kört runt både Vänern och Vättern på rullskidor. För första gången ger han sig nu på en riktigt tuff löpdistans.

För första gången kommer han också springa för ett välgörande ändamål. Den 17 juni genomförs en lokal cancergala i kalkbrottet i Torbjörntorp, Falköping. Rogers son Robin har tillsammans med kompisar engagerat sig i att samla pengar till galan i samband med löpningen. Insamlingen går att läsa mer om på Instagram under teamlindbergkohler.

– Fantastiskt kul, det är första gången jag gör något sådant, säger Roger.