26 sep 2017 09:46

26 sep 2017 16:00

Ännu ett lokalt avhopp från SD

FALKÖPING

Maddelen Larsson gör som Hanna Wigh och lämnar sina politiska uppdrag för Sverigedemokraterna.

Kommunpolitikern från Falköping gör som partikollegan Hanna Wigh och lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde. Det uppger hon i TV4:s Nyhetsmorgon efter att hon tröttnat på alla trakasserier och hot mot sin egen person och familjen.

– Man orkar inte mer. Det får ta stopp någon gång. Familjen har tagit tillräcklig skada, säger hon.

Maddelen Larsson medverkade i måndagskvällens ”Kalla Fakta” i TV4 som handlade om hur SD mörkat hot och sexuella trakasserier mot kvinnor i partiet. För Larsson började hoten efter att hon och Hanna Wigh påtalat partiledningen om brister i bokföringen i Skaraborgsdistriktet.

– Vi fick inget gehör utan det vändes i stället emot oss. Till slut fann vi ingen annan utväg än att polisanmäla.

Anmälan ledde tidigare i år till att förre kassören, dåvarande riksdagsledamoten Anders Forsborg, dömdes till ett års fängelse för förskingring, en dom som har överklagats till hovrätten.

Kommunpolitikern från Falköping gör som partikollegan Hanna Wigh och lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde. Det uppger hon i TV4:s Nyhetsmorgon efter att hon tröttnat på alla trakasserier och hot mot sin egen person och familjen.

– Man orkar inte mer. Det får ta stopp någon gång. Familjen har tagit tillräcklig skada, säger hon.

Maddelen Larsson medverkade i måndagskvällens ”Kalla Fakta” i TV4 som handlade om hur SD mörkat hot och sexuella trakasserier mot kvinnor i partiet. För Larsson började hoten efter att hon och Hanna Wigh påtalat partiledningen om brister i bokföringen i Skaraborgsdistriktet.

– Vi fick inget gehör utan det vändes i stället emot oss. Till slut fann vi ingen annan utväg än att polisanmäla.

Anmälan ledde tidigare i år till att förre kassören, dåvarande riksdagsledamoten Anders Forsborg, dömdes till ett års fängelse för förskingring, en dom som har överklagats till hovrätten.