28 sep 2017 11:36

28 sep 2017 11:36

Insamling för Världens Barn i Stenstorp

STENSTORP

Radiohjälpens insamling till förmån för Världens Barn kommer att märkas av i Stenstorp. Röda Korset har tagit initiativ till olika aktiviteter som ska ge klirr i kassan.

Insamlingsprojektet Världens Barn har pågått sedan 20 år tillbaka, förutom Röda Korset har Svenska kyrkan deltagit under många år. I Stenstorp kommer insamlingen att få extra uppmärksamhet under lördagen.

Då ska flera olika aktiviteter locka de boende i samhället till att exempelvis delta i en tipspromenad, titta på barngympa eller besöka en konsert i kyrkan.

– Vi gör detta för familjer i Stenstorp och för att ha aktiviteter tillsammans för Världens Barn-insamlingen, säger Mariann Svahn projektledare i Stenstorps Röda Korskrets i ett pressmeddelande.

Flera arrangörer på orten samarbetar under dagen. Fotoklubben kommer att visa bilder, en restaurang skänker halva priset för lunch till insamlingen och idrottsföreningen bjuder på gympauppvisning i skolans aula. I kyrkan hålles en konsert och där ska bland annat artiklar ur barnkonventionen läsas upp samt att barnen i en förskoleklass sjunger. Insamlingsresultatet ska presenteras i Stenstorpsskolans aula.

Insamlingsprojektet Världens Barn har pågått sedan 20 år tillbaka, förutom Röda Korset har Svenska kyrkan deltagit under många år. I Stenstorp kommer insamlingen att få extra uppmärksamhet under lördagen.

Då ska flera olika aktiviteter locka de boende i samhället till att exempelvis delta i en tipspromenad, titta på barngympa eller besöka en konsert i kyrkan.

– Vi gör detta för familjer i Stenstorp och för att ha aktiviteter tillsammans för Världens Barn-insamlingen, säger Mariann Svahn projektledare i Stenstorps Röda Korskrets i ett pressmeddelande.

Flera arrangörer på orten samarbetar under dagen. Fotoklubben kommer att visa bilder, en restaurang skänker halva priset för lunch till insamlingen och idrottsföreningen bjuder på gympauppvisning i skolans aula. I kyrkan hålles en konsert och där ska bland annat artiklar ur barnkonventionen läsas upp samt att barnen i en förskoleklass sjunger. Insamlingsresultatet ska presenteras i Stenstorpsskolans aula.