13 jun 2018 11:34

13 jun 2018 11:34

5C är bäst på grönsaker

FALKÖPING

En klass ifrån centralskolan i Falköping blev bäst i regionen i Sveriges gurk- och tomatodlartävling.

Ett kunskapsinitiativ i form av en tävling för alla femteklassare i Sverige. Målet var att lära eleverna mer om grönsaker och varför det är viktigt att äta rätt mängd. Tävlingen lockade över 7 000 elever och på en andraplats i riket och bäst i länet blev klass 5A på Centralskolan.

En viktig del i den höga placeringen var elevernas idéer på måltider som skulle få andra barn att äta rätt mängd grönsaker.

Ett kunskapsinitiativ i form av en tävling för alla femteklassare i Sverige. Målet var att lära eleverna mer om grönsaker och varför det är viktigt att äta rätt mängd. Tävlingen lockade över 7 000 elever och på en andraplats i riket och bäst i länet blev klass 5A på Centralskolan.

En viktig del i den höga placeringen var elevernas idéer på måltider som skulle få andra barn att äta rätt mängd grönsaker.