07 jul 2018 03:37

07 jul 2018 07:03

Mystisk blomkrukebrand förvirrar

FALKÖPING

En blomkruka på en balkong började brinna och elden droppade ner på balkongerna nedan och spred sig.

Vid 03-tiden natten till lördag larmades räddningstjänsten till ett lägenhetshus på Järnvägsgatan i Falköping. Det brann på flera olika balkonger, men räddningstjänsten kunde utan större problem släcka bränderna.

Att lösa mysteriet med hur branden startade var däremot svårare.

– Det var en blomkruka som började brinna. Vi har pratat med lägenhetsägarna med de hade ingen aning om hur det kan ha startat. Det orsakade i alla fall inga direkta skador, säger stabsbrandmästare Ola Jacobsson.

Vid 03-tiden natten till lördag larmades räddningstjänsten till ett lägenhetshus på Järnvägsgatan i Falköping. Det brann på flera olika balkonger, men räddningstjänsten kunde utan större problem släcka bränderna.

Att lösa mysteriet med hur branden startade var däremot svårare.

– Det var en blomkruka som började brinna. Vi har pratat med lägenhetsägarna med de hade ingen aning om hur det kan ha startat. Det orsakade i alla fall inga direkta skador, säger stabsbrandmästare Ola Jacobsson.