25 nov 2013 07:00

23 jan 2015 15:35

Festlig invigning av Kroken

Tårta, kakor och saft bullades upp i långa banor när det nya fritidshemmet Kroken invigdes i Guldkrokskolans A-källare.
– Det känns jättebra och vi stormtrivs redan. Bäst är pysselrummet, tyckte Felicia Nolberger och hennes kompisar.

A-källaren på Guldkrokskolan har under årens lopp varit lokal för många olika verksamheter, men till sist tog åldern ut sin rätt. Något drastiskt var tvungen att göras för att lokalen även i fortsättningen skulle kunna utnyttjas, vilket nu gjorts.

I veckan slogs portarna upp till det nya fritidshemmet Kroken, som flyttat in i den nyrenoverade A-källaren. I den ljusa och fräscha lokalen huserar nu 70 fritidsbarn som har tillgång till bland annat pingis- och pysselrum samt flera sällskapsutrymmen utrustade med datorer och tv-spel.

– Det är de äldre fritidsbarnen, årskurs 3 och 4, som ska vara här. Alla barn är inte här samtidigt utan det rör sig om cirka 35 barn åt gången, säger rektor Anna Marklund.

Hög stämning

Vid invigningen var alla fritidsbarn inbjudna samt skolpersonal, tjänstemän och politiker i barn- och ungdomsutskottet. Förvaltningschef för barn och utbildning, Kjell-Åke Berglund, höll tal och utbringade ett fyrfaldigt leverne, vilket alla festgäster anslöt sig till. Dessutom blev han väldigt poppis när han överlämnade en present som visade sig vara ett eftertraktat kortspel.

Vid ett bord satt ett gäng med tjejer och killar och smaskade på invigningstårtan. Stämningen var på topp och alla verkade trivas.

– Det är jättefint här och vi har gott om plats. Inte trodde vi att en källare kunde bli så här mysig. Här trivs vi, konstaterade Erika Lagerroth, Maja Rustad, Felicia Nolberger, Sofie Englund, Tuva Karlsson och Filip Edqvist.

I A-huset har det även installerats en hiss och i ett annat utrymme på källarplan kommer även skolsköterskorna att inrätta ett anti-rökrum.

A-källaren på Guldkrokskolan har under årens lopp varit lokal för många olika verksamheter, men till sist tog åldern ut sin rätt. Något drastiskt var tvungen att göras för att lokalen även i fortsättningen skulle kunna utnyttjas, vilket nu gjorts.

I veckan slogs portarna upp till det nya fritidshemmet Kroken, som flyttat in i den nyrenoverade A-källaren. I den ljusa och fräscha lokalen huserar nu 70 fritidsbarn som har tillgång till bland annat pingis- och pysselrum samt flera sällskapsutrymmen utrustade med datorer och tv-spel.

– Det är de äldre fritidsbarnen, årskurs 3 och 4, som ska vara här. Alla barn är inte här samtidigt utan det rör sig om cirka 35 barn åt gången, säger rektor Anna Marklund.

Hög stämning

Vid invigningen var alla fritidsbarn inbjudna samt skolpersonal, tjänstemän och politiker i barn- och ungdomsutskottet. Förvaltningschef för barn och utbildning, Kjell-Åke Berglund, höll tal och utbringade ett fyrfaldigt leverne, vilket alla festgäster anslöt sig till. Dessutom blev han väldigt poppis när han överlämnade en present som visade sig vara ett eftertraktat kortspel.

Vid ett bord satt ett gäng med tjejer och killar och smaskade på invigningstårtan. Stämningen var på topp och alla verkade trivas.

– Det är jättefint här och vi har gott om plats. Inte trodde vi att en källare kunde bli så här mysig. Här trivs vi, konstaterade Erika Lagerroth, Maja Rustad, Felicia Nolberger, Sofie Englund, Tuva Karlsson och Filip Edqvist.

I A-huset har det även installerats en hiss och i ett annat utrymme på källarplan kommer även skolsköterskorna att inrätta ett anti-rökrum.

  • Marita Sjöquist