20 dec 2013 16:38

23 jan 2015 15:36

Julshow där rock möter psalm

Årets rockiga föreställning drar storpublik

Den rofyllda julsången med refrängen ”Änglarna ger oss hopp och tro” ställs mot kaxiga rocklåten ”We built this city of rock and roll” i årets julshow med namnet The Rockin Christmas. Budskapet är att utseende och stil inte spelar någon roll, utan att det är insidan som räknas. Detta tar dock tid att förstå för karaktärerna i musikalen.

En riktig rockshow spelas i dagarna för fullt hus på Park. Det är femte året i rad som Jonna Ahlander och Siri Bjurström bjuder Hjoborna till showföreställningen, som har växt sig större för varje år. Förutom ensemblen som varvar skådespeleri och sång finns ett husband på scenen som tonsätter sångnumren - som är allt ifrån stora, klassiska rocklåtar till svenska schlager- och musikallåtar. Ett självklart och återkommande inslag är så klart också välkända julsånger.

Slut på friden

Föreställningen handlar om 22-åriga Alice som växt upp i den lilla, stillsamma, hövliga staden Julisch. Hon övergavs som ettåring och togs omhand av bygdens pastor och hans fru - en hemlighet som staden bevarat under alla år, men som kommer i gungning då rockgruppen The Rockin Stones återvänder till sin hemstad, efter stora internationella succéer. Gruppen kommer för att delta i den årliga musiktalangjakten och utmanar pastorsfrun Dagny och hennes kör både musikaliskt och på alla andra sätt. Inte minst då Alice plötsligt börjar ifrågasätta sitt ursprung och sin tillhörighet.

Fördomarna haglar mellan de två grupperna och river upp gamla sår.

Delar av inkomsterna från årets julshow går till barncancerfonden.

En riktig rockshow spelas i dagarna för fullt hus på Park. Det är femte året i rad som Jonna Ahlander och Siri Bjurström bjuder Hjoborna till showföreställningen, som har växt sig större för varje år. Förutom ensemblen som varvar skådespeleri och sång finns ett husband på scenen som tonsätter sångnumren - som är allt ifrån stora, klassiska rocklåtar till svenska schlager- och musikallåtar. Ett självklart och återkommande inslag är så klart också välkända julsånger.

Slut på friden

Föreställningen handlar om 22-åriga Alice som växt upp i den lilla, stillsamma, hövliga staden Julisch. Hon övergavs som ettåring och togs omhand av bygdens pastor och hans fru - en hemlighet som staden bevarat under alla år, men som kommer i gungning då rockgruppen The Rockin Stones återvänder till sin hemstad, efter stora internationella succéer. Gruppen kommer för att delta i den årliga musiktalangjakten och utmanar pastorsfrun Dagny och hennes kör både musikaliskt och på alla andra sätt. Inte minst då Alice plötsligt börjar ifrågasätta sitt ursprung och sin tillhörighet.

Fördomarna haglar mellan de två grupperna och river upp gamla sår.

Delar av inkomsterna från årets julshow går till barncancerfonden.