30 dec 2013 12:54

23 jan 2015 15:36

Ida slog världsmästaren

Slagkraftiga ungdomar möttes i ringen i Fight Night

I lördags anordnade Tidaholm boxningsklubb tillsammans med Hjo kommun en boxningsgala i Guldkrokshallen där man bjöd in både svenska och polska boxare i blandade åldrar. Kvällens huvudmatch gick mellan TIFA:s Ida Lundblad och polskan Aneta Rygielska.

Under kvällen invigdes premiäråret för TIFA BC:s Fight Night av Hjo kommunchef Lisbeth Göthberg i Guldkrokshallen. Tre boxare från Polen var inbjudna för att utkämpa en statskamp, Sverige mot Polen.

Även flera duktiga boxare runt om i Sverige kom för att delta i boxningsgalan och möta varandra i ringen. Kvällen kom att bjuda på åtta spännande matcher varav tre med TIFA:s egna boxare. Bland dessa var det Hjotjejerna Wictoria Kettil som inledde kvällen och Ida Lundblad som avslutade kvällen med matchen mot polskan Aneta Rygielska.

Wictoria ställdes mot Selma Trako, Vitorija BK Falköping, i en diplomboxningsmatch där de bedöms av domarna för sin teknik. En mycket spännande match som slutade oavgjort, 24-24.

Kamp mot mästarinna

När Ida ställdes i ringen mot Aneta Rygielska, som är nuvarande juniorvärldsmästarinna i 60 kilo, blev det en hård kamp i fyra ronder. Ida hade ett klart övertag i de två första ronderna och Aneta i den sista ronden, då båda var mycket trötta. Slutresultatet från domarna blev 2-1 till Ida som också vann priset för bästa hemmaboxare.

Priset för bästa bortaboxare gick till Milena Zglenicka, Polen.

Under kvällen invigdes premiäråret för TIFA BC:s Fight Night av Hjo kommunchef Lisbeth Göthberg i Guldkrokshallen. Tre boxare från Polen var inbjudna för att utkämpa en statskamp, Sverige mot Polen.

Även flera duktiga boxare runt om i Sverige kom för att delta i boxningsgalan och möta varandra i ringen. Kvällen kom att bjuda på åtta spännande matcher varav tre med TIFA:s egna boxare. Bland dessa var det Hjotjejerna Wictoria Kettil som inledde kvällen och Ida Lundblad som avslutade kvällen med matchen mot polskan Aneta Rygielska.

Wictoria ställdes mot Selma Trako, Vitorija BK Falköping, i en diplomboxningsmatch där de bedöms av domarna för sin teknik. En mycket spännande match som slutade oavgjort, 24-24.

Kamp mot mästarinna

När Ida ställdes i ringen mot Aneta Rygielska, som är nuvarande juniorvärldsmästarinna i 60 kilo, blev det en hård kamp i fyra ronder. Ida hade ett klart övertag i de två första ronderna och Aneta i den sista ronden, då båda var mycket trötta. Slutresultatet från domarna blev 2-1 till Ida som också vann priset för bästa hemmaboxare.

Priset för bästa bortaboxare gick till Milena Zglenicka, Polen.

  • Elin Ingsten