14 feb 2014 06:00

23 jan 2015 15:38

Stora fåglar omhändertogs

Två emuer som hållits utomhus i ett hägn i Hjotrakten har omhändertagits enligt djurskyddslagen. Vid länsstyrelsens kontroller har strutsfåglarna saknat tillsyn och tillräckligt med utfordring och vatten.

Polisen och djurskyddet vid länsstyrelsen fick larm om att exotiska fåglar förvarades i en utomhusbur mitt i vintern och emuer i ett hägn strax intill. Bland annat påträffades en död papegoja, samt två emuer som gick i hägnet utan tillsyn.

Djurskyddsenheten vid länsstyrelsen har varit på platsen i Hjoområdet vid två tillfällen för kontroller. Båda tillfällena har djuren saknat tillsyn, tillräckligt med mat och tillgång till ordentliga utrymmen. Vid en av kontrollerna saknade emuerna dessutom vatten. Länsstyrelsen beslutade därför om omedelbart omhändertagande enligt djurskyddslagen.

Länsstyrelsen har vid upprepade tillfällen sökt emuernas ägare, en man i 30-årsåldern, men utan framgång.

Polisen och djurskyddet vid länsstyrelsen fick larm om att exotiska fåglar förvarades i en utomhusbur mitt i vintern och emuer i ett hägn strax intill. Bland annat påträffades en död papegoja, samt två emuer som gick i hägnet utan tillsyn.

Djurskyddsenheten vid länsstyrelsen har varit på platsen i Hjoområdet vid två tillfällen för kontroller. Båda tillfällena har djuren saknat tillsyn, tillräckligt med mat och tillgång till ordentliga utrymmen. Vid en av kontrollerna saknade emuerna dessutom vatten. Länsstyrelsen beslutade därför om omedelbart omhändertagande enligt djurskyddslagen.

Länsstyrelsen har vid upprepade tillfällen sökt emuernas ägare, en man i 30-årsåldern, men utan framgång.