15 apr 2014 06:00

23 jan 2015 15:41

Påskfirande med äggkastning på torget

Påskfirandet på torget har blivit en tradition i Hjo. Likaså att handlarna klär björken med över tusen fjädrar lagom till påskveckan.

Som vanligt bjuder köpmännen i Hjo handel på påskfest på Stora torget med musik och enklare lekar på påskafton

– Stämningen brukar vara trivsam och vi vill att folk ska trivas på torget med släkt och vänner. Vi märker att detta är en helg då många kommer hem och hälsar på och vill fira med oss på torget denna dag, säger Christer Larssonen i Hjo handel.

Risk för äggröra

Nytt för i år är en enklare vuxentävling. De sedvanliga aktiviteterna är att barn som kommer påskutklädda får en godispåse, kokosbollkastaren, en enklare trekampstävling för barn, snickra en egen fågelholk, lotteri och sist men inte minst den spännande äggkastningstävlingen.

– Här kastas det ägg mellan två personer i varje lag och de som kan kasta ett ägg längst mellan sig utan att det går sönder har vunnit, förklarar Christer Larsson.

Det är risk för äggröra på torget!

Som vanligt bjuder köpmännen i Hjo handel på påskfest på Stora torget med musik och enklare lekar på påskafton

– Stämningen brukar vara trivsam och vi vill att folk ska trivas på torget med släkt och vänner. Vi märker att detta är en helg då många kommer hem och hälsar på och vill fira med oss på torget denna dag, säger Christer Larssonen i Hjo handel.

Risk för äggröra

Nytt för i år är en enklare vuxentävling. De sedvanliga aktiviteterna är att barn som kommer påskutklädda får en godispåse, kokosbollkastaren, en enklare trekampstävling för barn, snickra en egen fågelholk, lotteri och sist men inte minst den spännande äggkastningstävlingen.

– Här kastas det ägg mellan två personer i varje lag och de som kan kasta ett ägg längst mellan sig utan att det går sönder har vunnit, förklarar Christer Larsson.

Det är risk för äggröra på torget!

  • ,