31 jul 2014 06:00

23 jan 2015 15:47

Dags för veteranbilsrally

För 15:de året arrangerar Laketown Cruisers sitt årliga veteranbilsrally i trakterna kring Hjo, och den här gången går evenemanget av stapeln den 2 augusti.

Starten utgår från Sanna-området strax efter lunch, där de deltagande ekipagen kör iväg på sin rundtur på ungefär fyra mil. De deltagande bilarna kommer från hela Sverige för att under den här dagen göra en utflykt kring Hjo. Förgående år startade över 120 bilar. Under slingan genomför de deltagande stationer av frågesport och tävlingar och samlar poäng som de sedan tar med sig till målgången som sker i Stadsparken under eftermiddagen. När samtliga bilar rullat in och ställt upp sig blir det prisutdelning och utställning för allmänhetens intresse, där man bland annat korar rallyts snyggaste bil genom ”Peoples choice”. I år kommer även ett glatt gäng dansare ha uppvisning på stora scenen under eftermiddagen.

Loppet föranmäls inte utan sker spontant, och enda kravet för att delta är att man har en veteranbil. Laketown Cruisers är en lokal förening med ett 50-tal medlemmar som alla har det gemensamma intresset för amerikanska veteranbilar och som värnar om tillhörande musik, klädsel och hela rockabilly/raggarkulturen.

– Man behöver inte ha en egen bil för att vara med i klubben, men man måste vara intresserad av rockabilly/raggarkulturen och värna om den, säger Inka Ericsson från klubben.

Starten utgår från Sanna-området strax efter lunch, där de deltagande ekipagen kör iväg på sin rundtur på ungefär fyra mil. De deltagande bilarna kommer från hela Sverige för att under den här dagen göra en utflykt kring Hjo. Förgående år startade över 120 bilar. Under slingan genomför de deltagande stationer av frågesport och tävlingar och samlar poäng som de sedan tar med sig till målgången som sker i Stadsparken under eftermiddagen. När samtliga bilar rullat in och ställt upp sig blir det prisutdelning och utställning för allmänhetens intresse, där man bland annat korar rallyts snyggaste bil genom ”Peoples choice”. I år kommer även ett glatt gäng dansare ha uppvisning på stora scenen under eftermiddagen.

Loppet föranmäls inte utan sker spontant, och enda kravet för att delta är att man har en veteranbil. Laketown Cruisers är en lokal förening med ett 50-tal medlemmar som alla har det gemensamma intresset för amerikanska veteranbilar och som värnar om tillhörande musik, klädsel och hela rockabilly/raggarkulturen.

– Man behöver inte ha en egen bil för att vara med i klubben, men man måste vara intresserad av rockabilly/raggarkulturen och värna om den, säger Inka Ericsson från klubben.

  • Malin Ingsten