01 aug 2014 06:00

23 jan 2015 15:47

British Motor Meet på gång

Det drar ihop sig till British Motor Meet i Hjo igen. Lördagen den 23 augusti kan man beundra ett stort antal engelska fordon, ställa frågor till Bosse ”bildoktorn”, testa att sitta i en vältbil samt en del andra aktiviteter.

– Bilarna kan beses i stadsparken där vi hoppas på över hundra brittiska motorfordon samt en del motorcyklar. Fordonen kommer från Sverige, Norge och Danmark. Ett av inslagen i helgen är att bilarna av märket Sunbeam Tiger kommer att fira sitt 50-årsjubileum här i Hjo, berättar Hans Örtlund som är motor i arrangemanget som genomförs för sjätte året.

Populäre Bosse ”bildoktorn” Andersson kommer på förmiddagen att berätta om en del utvalda objekt samt ha frågestund för allmänheten från scenen i stadsparken . Den mångsysslande bilmekanikern har också skrivit flera böcker och är en populär radiopratare.

– Från Lions finns vi på plats för att hjälpa till med en del service och parkering, säger Gunnar Strömberg.

Parad i vänstertrafik

På torget kan man få sitta i en så kallad vältbil, titta på minicooperbilar och på Motormännens vägbil, Där demonstrerar också NTF och Räddningstjänsten i Hjo hur hjälmar klarar att släppas från hög höjd.

– En del av stadens handlare kommer att hänga på med ”engelska” erbjudanden i butikerna, berättar Ove Johansson, näringslivsutvecklare i kommunen.

Aktiviteterna på torget och i parken avslutas senare på eftermiddagen då Hamnbacken stängs av för vanlig trafik under cirka en halvtimme medan de brittiska bilarna kör vänstertrafik där.

– Efter bilparaden kåserar Bosse på hotell Bellevue, även det är för allmänheten och med gratis entré, berättar Hans Örtlund.

På söndagsmorgonen kan man se på när de engelska bilarna samlas för att åka på en Skaraborgsrunda.

– Bilarna kan beses i stadsparken där vi hoppas på över hundra brittiska motorfordon samt en del motorcyklar. Fordonen kommer från Sverige, Norge och Danmark. Ett av inslagen i helgen är att bilarna av märket Sunbeam Tiger kommer att fira sitt 50-årsjubileum här i Hjo, berättar Hans Örtlund som är motor i arrangemanget som genomförs för sjätte året.

Populäre Bosse ”bildoktorn” Andersson kommer på förmiddagen att berätta om en del utvalda objekt samt ha frågestund för allmänheten från scenen i stadsparken . Den mångsysslande bilmekanikern har också skrivit flera böcker och är en populär radiopratare.

– Från Lions finns vi på plats för att hjälpa till med en del service och parkering, säger Gunnar Strömberg.

Parad i vänstertrafik

På torget kan man få sitta i en så kallad vältbil, titta på minicooperbilar och på Motormännens vägbil, Där demonstrerar också NTF och Räddningstjänsten i Hjo hur hjälmar klarar att släppas från hög höjd.

– En del av stadens handlare kommer att hänga på med ”engelska” erbjudanden i butikerna, berättar Ove Johansson, näringslivsutvecklare i kommunen.

Aktiviteterna på torget och i parken avslutas senare på eftermiddagen då Hamnbacken stängs av för vanlig trafik under cirka en halvtimme medan de brittiska bilarna kör vänstertrafik där.

– Efter bilparaden kåserar Bosse på hotell Bellevue, även det är för allmänheten och med gratis entré, berättar Hans Örtlund.

På söndagsmorgonen kan man se på när de engelska bilarna samlas för att åka på en Skaraborgsrunda.

  • Gunvor Andersson