18 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:50

Invigning med öppet hus

Arbetsmarknadsenheten invigde sina nya lokaler på Skövdevägen 19 med öppet hus och mingel.
– Det känns riktigt bra, konstaterar samordnare Pernilla Lundmark.

Arbetsmarknadsenheten, AME, har tidigare varit utspridd på olika håll: Fredsverkstaden på Strömsdalsvägen och Forum på Almedal. Nu har verksamheten flyttat in under ett och samma tak på Skövdevägen 19, i gamla Guldkrokens fabrikslokaler.

– Vi flyttade egentligen hit redan i maj, men semestrar och annat har gjort att vi har en gemensam invigning först nu, upplyser Pernilla Lundmark.

Stora lokaler

Hon och övriga medarbetare är mycket nöjda med de nya lokalerna och sammanlagt rör det sig om cirka 1000 kvadratmeter. Här huserar second hand-butiken Lindra samt ett naturvårdslag, snickeri och Fixarmalte.

– Vi engagerar totalt 35 personer i vår verksamhet.

Naturvårdslaget ser bland annat till att renovera broarna i Stadsparken, hålla rent och snyggt i Hjoåns dalgång samt montera solskydd och renovera leksaker på kommunens förskolor. AME ansvarar även för lunch- och caféservering på Rödingen som är öppen för allmänheten.

Invigningsdagen med öppet hus samlade mycket folk som minglade omkring och tittade på de nya lokalerna.

Arbetsmarknadsenheten, AME, har tidigare varit utspridd på olika håll: Fredsverkstaden på Strömsdalsvägen och Forum på Almedal. Nu har verksamheten flyttat in under ett och samma tak på Skövdevägen 19, i gamla Guldkrokens fabrikslokaler.

– Vi flyttade egentligen hit redan i maj, men semestrar och annat har gjort att vi har en gemensam invigning först nu, upplyser Pernilla Lundmark.

Stora lokaler

Hon och övriga medarbetare är mycket nöjda med de nya lokalerna och sammanlagt rör det sig om cirka 1000 kvadratmeter. Här huserar second hand-butiken Lindra samt ett naturvårdslag, snickeri och Fixarmalte.

– Vi engagerar totalt 35 personer i vår verksamhet.

Naturvårdslaget ser bland annat till att renovera broarna i Stadsparken, hålla rent och snyggt i Hjoåns dalgång samt montera solskydd och renovera leksaker på kommunens förskolor. AME ansvarar även för lunch- och caféservering på Rödingen som är öppen för allmänheten.

Invigningsdagen med öppet hus samlade mycket folk som minglade omkring och tittade på de nya lokalerna.

  • Marita Sjöquist

FAKTA

Verksamheter i arbetsmarknadsenheten:

Forum med Naturvårdslag som ansvarar för grönområden och yttre uppdrag av kommunen samt snickeriarbeten. Fixarmalte som utför service för personer över 65 år.

Rödingen med lunch- och caféverksamhet på Rödingen.

Fredsverkstaden med second hand-butik som drivs ihop med Lindra, en biståndsorganisation.

Feriepraktik och sommarlovsentreprenörer för ungdomar sommartid.