14 jan 2015 11:54

23 jan 2015 15:21

Anmälde man för våldtäkt i helgen

NY VERSION. En man hemmahörande i Hjo häktades på onsdagen misstänkt för våldtäkt.
Brottet ska ha skett i Hjo natten till söndagen.

Enligt häktningsframställan från kammaråklagare Britt-Marie Johansson ska det misstänkta brottet ha skett i en bostad i Hjo natten till i söndags. Den utsatta kvinnan, som är bekant med mannen, anmälde brottet vid tretiden på söndagsmorgonen och en kort stund senare greps den utpekade mannen och togs till förhör i polishuset i Skövde.

Mannen anhölls på söndagsförmiddagen misstänkt för våldtäkt. Det är oklart hur han ställer sig till anklagelsen.

När åklagaren på onsdagsförmiddagen begärde mannen häktad är det på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Häktningsförhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt i Skövde sent på onsdagseftermiddagen. Efter en kort förhandling beslutade domstolen att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Åtal ska vara väckt senast den 28 januari.

Enligt häktningsframställan från kammaråklagare Britt-Marie Johansson ska det misstänkta brottet ha skett i en bostad i Hjo natten till i söndags. Den utsatta kvinnan, som är bekant med mannen, anmälde brottet vid tretiden på söndagsmorgonen och en kort stund senare greps den utpekade mannen och togs till förhör i polishuset i Skövde.

Mannen anhölls på söndagsförmiddagen misstänkt för våldtäkt. Det är oklart hur han ställer sig till anklagelsen.

När åklagaren på onsdagsförmiddagen begärde mannen häktad är det på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Häktningsförhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt i Skövde sent på onsdagseftermiddagen. Efter en kort förhandling beslutade domstolen att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Åtal ska vara väckt senast den 28 januari.