06 feb 2015 15:57

06 feb 2015 15:58

Slogs i huvudet med gitarr

Försökte avstyra bråk - fick livsfarliga skador

En man skulle avstyra ett bråk mellan två män. Han själv fick livsfarliga skador när en 27-årig man slog ett kraftigt slag med en gitarr i hans huvud. Nu åtalas 27-åringen misstänkt för grov misshandel.

Det var ett år sedan som den svåra misshandeln inträffade i Hjo kommun. Det var bråk mellan 27-åringen från Hjo och en annan man. En tredje man gick då emellan och försökte lugna en av dem.

Då fick 27-åringen tag i en gitarr som han svingade hårt mot sin motståndare. Men gitarren hamnade i stället i huvudet på mannen som försökte avstyra bråket. Han fick livsfarliga skador, säger åklagaren i åtalet mot honom, och beskriver att han fick brott på skallen och blödningar i hjärnan.

27-åringen åtalas misstänkt för grov misshandel, men även för försök till samma brott. Åklagaren anser att mannen hade för avsikt att motståndaren skulle tillfogas allvarliga skador i och med det kraftiga slaget med gitarren.

Mannen säger att han saknar minnesbilder av händelsen.

Det var ett år sedan som den svåra misshandeln inträffade i Hjo kommun. Det var bråk mellan 27-åringen från Hjo och en annan man. En tredje man gick då emellan och försökte lugna en av dem.

Då fick 27-åringen tag i en gitarr som han svingade hårt mot sin motståndare. Men gitarren hamnade i stället i huvudet på mannen som försökte avstyra bråket. Han fick livsfarliga skador, säger åklagaren i åtalet mot honom, och beskriver att han fick brott på skallen och blödningar i hjärnan.

27-åringen åtalas misstänkt för grov misshandel, men även för försök till samma brott. Åklagaren anser att mannen hade för avsikt att motståndaren skulle tillfogas allvarliga skador i och med det kraftiga slaget med gitarren.

Mannen säger att han saknar minnesbilder av händelsen.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.