09 mar 2015 20:11

09 mar 2015 20:12

Skola gjorde inte tillräckligt för mobbad elev

Mamman till en mobbad elev i Hjo anmälde elevens skola till Skolinspektionen.

Eleven ska enligt P4 Skaraborg ha blivit knuffad och tvingades dessutom utstå nedsättande kommentarer.

Hjo kommun hävdar att de har vidtagit åtgärder efter att de hade fått reda på mobbningen, men Skolinspektionen anser att skolan måste skärpa sina rutiner ytterligare för att förebygga mobbning och att skolans personal ska anmäla till rektorn eller kommunen om en elev mobbas.

Eleven ska enligt P4 Skaraborg ha blivit knuffad och tvingades dessutom utstå nedsättande kommentarer.

Hjo kommun hävdar att de har vidtagit åtgärder efter att de hade fått reda på mobbningen, men Skolinspektionen anser att skolan måste skärpa sina rutiner ytterligare för att förebygga mobbning och att skolans personal ska anmäla till rektorn eller kommunen om en elev mobbas.