17 jun 2015 10:41

17 jun 2015 10:41

Midsommar i Hjobygden

FESTLIGT: Traditionellt firande på flera platser

Midsommar firas traditionellt runt om i Hjobygden under årets ljusaste dagar. Vid Almnäs slott, på campingen, Korsberga festplats och friluftsgården Missveden dansas det kring midsommarstången och bjuds på underhållning.

På Hjo Camping kläs stången på förmiddagen och sedan firas det med campingkul med hoppborgar och ansiktsmålning under dagen. Det blir även tipspromenad och på kvällen är det först disco och sedan dans på dansbanan.

Fågelås Hembygdsförening arrangerar firandet i Almnäs slottspark. Det blir lekar kring stången under ledning av Anne-Marie Grahn och för musiken svarar Suzanne Östlund-Lennartsson och Olov Lennartsson. Man kan pröva lyckan i lotterier och gratis fiskdamm för barnen. Arrangörerna uppmanar till att ta med fika och något att sitta på. Kvällen innan kläs stången och här får den som vill delta med eller utan blommor.

Anrik festplats

på den 80-åriga festplatsen vid bygdegården i Korsberga arrangerar Korsberga IF och Röda korset traditionellt firande på midsommarafton med dans kring stången, lekar, underhållning, fika och våfflor, chokladhjul med mera. På söndag eftermiddag blir det friluftsgudstjänst.

På Missveden blir det resning och dans kring midsommarstången. Assyrisk folkdans och Kyrkefalla Brass spelar innan kvällens musikstund med Bo och Tina Frid med andakt av Jerry Gegerfeldt. Under hela firandet serveras det fika, korv och hamburgare. Man kan också gå en 5-kamp och spela på chokladhjul. Arrangörer är Hjo, Tibro och Värsås Missionsförsamlingar som också finns på plats och visar upp sina verksamheter.

På Hjo Camping kläs stången på förmiddagen och sedan firas det med campingkul med hoppborgar och ansiktsmålning under dagen. Det blir även tipspromenad och på kvällen är det först disco och sedan dans på dansbanan.

Fågelås Hembygdsförening arrangerar firandet i Almnäs slottspark. Det blir lekar kring stången under ledning av Anne-Marie Grahn och för musiken svarar Suzanne Östlund-Lennartsson och Olov Lennartsson. Man kan pröva lyckan i lotterier och gratis fiskdamm för barnen. Arrangörerna uppmanar till att ta med fika och något att sitta på. Kvällen innan kläs stången och här får den som vill delta med eller utan blommor.

Anrik festplats

på den 80-åriga festplatsen vid bygdegården i Korsberga arrangerar Korsberga IF och Röda korset traditionellt firande på midsommarafton med dans kring stången, lekar, underhållning, fika och våfflor, chokladhjul med mera. På söndag eftermiddag blir det friluftsgudstjänst.

På Missveden blir det resning och dans kring midsommarstången. Assyrisk folkdans och Kyrkefalla Brass spelar innan kvällens musikstund med Bo och Tina Frid med andakt av Jerry Gegerfeldt. Under hela firandet serveras det fika, korv och hamburgare. Man kan också gå en 5-kamp och spela på chokladhjul. Arrangörer är Hjo, Tibro och Värsås Missionsförsamlingar som också finns på plats och visar upp sina verksamheter.