08 jul 2015 06:00

08 jul 2015 06:00

Examinerades efter mycket slit och möda

I år har simskolan handlat och innehållit alltifrån att eleverna ska ta sina första tag i bassängen till att långdyka och flyta. För de som den här säsongen tagit klivet till kandidat- och magisternivå i märkesväg, anordnades en festlig avslutning.

Det här året har upplägget i simskolan varit väldigt lik föregående säsongers och det har deltagit ungefär 300 entusiastiska ungdomar i undervisningen. Eleverna som var medverkande i verksamheten, som pågått i tre veckor, fördelades i grupper på 13 eller 16 personer beroende på tidigare erfarenheter i bassängen. Tillhanda i utbildningen har adepterna haft fyra simskolelärare och undervisarna har haft hjälp av sex feriearbetare.

Avslutningen inleddes med att hela styrkan tågade runt bassängen och därefter gjorde kransflickan Matilda Johansson entré. Tillställningen fortsatte sedan att spinna vidare på den goda stämningen och märkestagarna fick visa upp sina simkunskaper. Kvällen satte sedan punkt när ungdomarna fick mottaga sina märken.

Det här året har upplägget i simskolan varit väldigt lik föregående säsongers och det har deltagit ungefär 300 entusiastiska ungdomar i undervisningen. Eleverna som var medverkande i verksamheten, som pågått i tre veckor, fördelades i grupper på 13 eller 16 personer beroende på tidigare erfarenheter i bassängen. Tillhanda i utbildningen har adepterna haft fyra simskolelärare och undervisarna har haft hjälp av sex feriearbetare.

Avslutningen inleddes med att hela styrkan tågade runt bassängen och därefter gjorde kransflickan Matilda Johansson entré. Tillställningen fortsatte sedan att spinna vidare på den goda stämningen och märkestagarna fick visa upp sina simkunskaper. Kvällen satte sedan punkt när ungdomarna fick mottaga sina märken.

  • Ludwig Billengren

Märkestagarna 2015

Silvermagistern: Gustav Indebetou, Simon Shen, Hugo Zander, Henning Lennartsson.

Bronsmagistern: Alfons Berg, Linus Davidsson, Vilma Karlsson, Emma Pettersson, Linnar Rosebrink, Edvin Zander, Tuva Wideneck, Nils Fagerlund, Stella Andersson, Alexander Törner, Ella Holmström, Wenke Schettler, Joel Dahlgren, Alve Norman, Tuva Sjöberg Harling, Fredrik Annas.

Järnmagistern: Emmy Dönnes, Ella Bengtsson, Sofi Wetterö, Sofie Englund, Erika Lagerroth, Lovisa Andersson, Jesper Darell, Ebba Modigh, Saga Karlsson, Ebba Fagg, Erik Persson, Linnea Larsson, Leo Månsson, Theo Andersson, Johan Brandt, Theo Johansson, Esther Ansgaruisson, Nils Grenabo, Jonathan Grenabo, Lova Rosvall, Alvi Dahlberg, Zeb Månsson.

Kandidaten: Maja Rustad, Assar Sundblad, Elsa Beckne, Wilma Andersson, Felix Ribnert, Ellen Isaksson, Hjalmar Smedberg, Kevin Svalefeldt, Malte Björnell, Linn Sandelin, Gustaf Karlsson, Sara Holm, Stella Forslund, Gabriella Jönsson, Engla Enell, Julie Zander, Stina Korneck, Erik Larsson, Sanna Westergren, Michelle Kristensen, Klara Grenabo, Emma Brandt, Alice Nolberger, Vide Norman, Lucas Karlsson.