06 aug 2015 06:00

06 aug 2015 06:00

Svensk komedi på torget

Dags för den tolfte upplagan av utomhusbion

Nu är det dags för utomhusbio igen på stora torget och den här gången visas en svensk komedi.

Nu på lördag den 8 augusti är det dags för alla filmsugna att ta med sig stol och tilltugg och bege sig till Hjotorget för att uppleva bio utomhus. När mörkret faller vid tiotiden släcks gatubelysningen runt torget, filmen rullar igång och föreställningen är slut vid midnatt.

– Filmen kommer att visas oavsett väderlek, upplyser projektledare för utomhusbion, Emma Stjernberg Hjo Filmstudio

Det är tolfte året i rad som Hjo Filmstudio visar utomhusbio och det är fri entré.

– Jag tycker att det här är ett fantastiskt tillfälle, en filmkväll som ingen får missa.

Filmen som visas är Micke & Veronica, en romantisk komedi med den bohuslänska skärgården som kuliss. Här får biobesökarna möta snickaren Micke och läkaren Veronica som båda är runt 40 och nykära. Deras barn hatar varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Sommaren i den bohuslänska skärgården blir inte riktigt som de tänkt sig.

I huvudrollen spelar David Hellenius och Izabella Scorupco samt i övriga ledande roller syns bland andra Suzanne Reuter och Philip Zandén. Filmen tog hem Biopublikens pris på årets Guldbaggegala.

Nu på lördag den 8 augusti är det dags för alla filmsugna att ta med sig stol och tilltugg och bege sig till Hjotorget för att uppleva bio utomhus. När mörkret faller vid tiotiden släcks gatubelysningen runt torget, filmen rullar igång och föreställningen är slut vid midnatt.

– Filmen kommer att visas oavsett väderlek, upplyser projektledare för utomhusbion, Emma Stjernberg Hjo Filmstudio

Det är tolfte året i rad som Hjo Filmstudio visar utomhusbio och det är fri entré.

– Jag tycker att det här är ett fantastiskt tillfälle, en filmkväll som ingen får missa.

Filmen som visas är Micke & Veronica, en romantisk komedi med den bohuslänska skärgården som kuliss. Här får biobesökarna möta snickaren Micke och läkaren Veronica som båda är runt 40 och nykära. Deras barn hatar varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Sommaren i den bohuslänska skärgården blir inte riktigt som de tänkt sig.

I huvudrollen spelar David Hellenius och Izabella Scorupco samt i övriga ledande roller syns bland andra Suzanne Reuter och Philip Zandén. Filmen tog hem Biopublikens pris på årets Guldbaggegala.