16 sep 2015 06:00

16 sep 2015 06:00

Ny stadsarkitekt från oktober

Aila Hirvonen, 27 år, från Göteborg är ny stadsarkitekt i Hjo. Hon börjar tjänsten den 1 oktober, då Anna de Laval avslutar sitt vikariat på posten.

– Hon är arkitekt och även utbildad bygglovshandläggare, berättar samhällsbyggnadschef Håkan Karlsson.

Aila Hirvonen kommer från den privata sektorn och har bland annat arbetat med bostadsprojekt.

– Hon är ung och ambitiös och har för avsikt att flytta till Hjo, säger en nöjd Håkan Karlsson efter att rekryteringen rotts i land under Leva och bo i Hjodagen.

Sommarrekrytering

Han ser fram emot att Aila Hirvonen ska börja sin nya tjänst den 1 oktober. Inte minst med tanke på att det var så sent som i maj den föräldraledige stadsarkitekten Petter Sundkvist meddelade att sade upp sig. Han slutade formellt i mitten augusti. Vikarierande stadsarkitekt Anna de Laval arbetar vidare månaden ut.

Bygglovhandläggare

Samtidigt meddelar samhällsbyggnadschefen att en ny bygglovhandläggare anställts efter Ronny Keinvall, som också slutar den sista september. Han heter David Wersén, kommer från Tibro och arbetar i dag som byggnadsinspektör, samt energi- och klimatrådgivare på Skövde kommun och börjar sin tjänst den 1 december.

Ytterligare en bygglovshandläggare ska anställas och den tjänsten väntas tillsättas i dagarna.

 

– Hon är arkitekt och även utbildad bygglovshandläggare, berättar samhällsbyggnadschef Håkan Karlsson.

Aila Hirvonen kommer från den privata sektorn och har bland annat arbetat med bostadsprojekt.

– Hon är ung och ambitiös och har för avsikt att flytta till Hjo, säger en nöjd Håkan Karlsson efter att rekryteringen rotts i land under Leva och bo i Hjodagen.

Sommarrekrytering

Han ser fram emot att Aila Hirvonen ska börja sin nya tjänst den 1 oktober. Inte minst med tanke på att det var så sent som i maj den föräldraledige stadsarkitekten Petter Sundkvist meddelade att sade upp sig. Han slutade formellt i mitten augusti. Vikarierande stadsarkitekt Anna de Laval arbetar vidare månaden ut.

Bygglovhandläggare

Samtidigt meddelar samhällsbyggnadschefen att en ny bygglovhandläggare anställts efter Ronny Keinvall, som också slutar den sista september. Han heter David Wersén, kommer från Tibro och arbetar i dag som byggnadsinspektör, samt energi- och klimatrådgivare på Skövde kommun och börjar sin tjänst den 1 december.

Ytterligare en bygglovshandläggare ska anställas och den tjänsten väntas tillsättas i dagarna.

 

  • Lars-Ola Carlén