16 sep 2016 06:00

16 sep 2016 07:30

Astridtema på Hammarn

INVIGNING: Nya namn på avdelningarna

Villa Villekulla, Bullerbyn, Katthult och Junibacken. Det är de nya namnen på avdelningarna på Hammarns förskola. De 80 barnen och personalen var extra finklädda då de höll nyinvigning med bandklippning, ballonger och såpbubblor på gården.

Solen sken från en klarblå himmel och det var riktig Bullerbykänsla när alla barnen samlades för nyinvigningen av Hjos äldsta förskola – den på Hammarn.

– Vi har gjort en omorganisation och de fyra avdelningarna har delats in i två för barn i åldrarna 1–3 år och två för barn i åldern 3–5 år, tidigare har det varit barn från 1–5 år på alla avdelningarna, berättar förskolechef Susanne Rydberg.

Nya namn

Samtidigt passade man på att döpa om avdelningarna vilket manifesterades med en nyinvigning.

– De tidigare namnen Spiken, Skruven, Muttern och Bamse harmonierade inte. När vi frågade personalen och barnen så var de snabbt inne på Astrid Lindgrentemat och det passar ju bra på Hammarn som är en litteraturförskola. Vi värdesätter Astrid Lindgrens litteratur och vill fortsätta förmedla den till barnen, säger Susanne Rydberg.

Lagom busiga

Innan hon klippte det blågula bandet uppmanade hon barnen att fortsätta vara snälla mot varandra som Pippi Långstrump, vara lagom busiga som Emil i Lönneberga, fortsätta leka med varandra som barnen i Bullerbyn och vara lika äventyrliga och hitta på spännande saker som Madicken och Lisabet.

Till toner av Astrid Lindgrenlåtar blev det sedan spontandans innan det var dags att gå loss på såpbullorna, popcornen och fortsätta firandet på gården vid Hammarns förskola.

Solen sken från en klarblå himmel och det var riktig Bullerbykänsla när alla barnen samlades för nyinvigningen av Hjos äldsta förskola – den på Hammarn.

– Vi har gjort en omorganisation och de fyra avdelningarna har delats in i två för barn i åldrarna 1–3 år och två för barn i åldern 3–5 år, tidigare har det varit barn från 1–5 år på alla avdelningarna, berättar förskolechef Susanne Rydberg.

Nya namn

Samtidigt passade man på att döpa om avdelningarna vilket manifesterades med en nyinvigning.

– De tidigare namnen Spiken, Skruven, Muttern och Bamse harmonierade inte. När vi frågade personalen och barnen så var de snabbt inne på Astrid Lindgrentemat och det passar ju bra på Hammarn som är en litteraturförskola. Vi värdesätter Astrid Lindgrens litteratur och vill fortsätta förmedla den till barnen, säger Susanne Rydberg.

Lagom busiga

Innan hon klippte det blågula bandet uppmanade hon barnen att fortsätta vara snälla mot varandra som Pippi Långstrump, vara lagom busiga som Emil i Lönneberga, fortsätta leka med varandra som barnen i Bullerbyn och vara lika äventyrliga och hitta på spännande saker som Madicken och Lisabet.

Till toner av Astrid Lindgrenlåtar blev det sedan spontandans innan det var dags att gå loss på såpbullorna, popcornen och fortsätta firandet på gården vid Hammarns förskola.

  • Lars-Ola Carlén