10 okt 2017 18:19

10 okt 2017 19:09

Stort räddningspådrag efter drunkningslarm

HJO

(UPPDATERAD) Räddningstjänsten i östra Skaraborg var under tisdagskvällen ute med en räddningsstyrka på Vättern utanför Hjo. Uppdraget var att fånga in en lösdrivande båt.

– Det kom in som ett drunkningslarm till en början, men när vi kom fram till båten fanns det inga tecken på att det hade varit någon ombord, inga fiskespön, ryggsäckar eller dyligt, säger Tomas Lindström, inre befäl på räddningstjänsten i östra Skaraborg.

Och fortsätter:

– När vi kom upp närmare Björkenäs fann vi ytterligare en båt vid vattenkanten, den var vandaliserad och hade genomsökts. Troligtvis har båda båtarna haft besök av tjuvar, men det är polisens sak att utreda.

Den lösdrivande båten bogserades in till land.

Larmet kom strax före klockan 18 på tisdagskvällen.

 

– Det kom in som ett drunkningslarm till en början, men när vi kom fram till båten fanns det inga tecken på att det hade varit någon ombord, inga fiskespön, ryggsäckar eller dyligt, säger Tomas Lindström, inre befäl på räddningstjänsten i östra Skaraborg.

Och fortsätter:

– När vi kom upp närmare Björkenäs fann vi ytterligare en båt vid vattenkanten, den var vandaliserad och hade genomsökts. Troligtvis har båda båtarna haft besök av tjuvar, men det är polisens sak att utreda.

Den lösdrivande båten bogserades in till land.

Larmet kom strax före klockan 18 på tisdagskvällen.