06 nov 2013 17:02

23 jan 2015 15:34

En populär bakelsedag

GUSTAV ADOLF: 400 bakelser

Gustav Adolfsbakelsen gjordes förr på ett speciellt sätt med en mazarinbotten och kex. Nu för tiden görs den inte riktigt på det sättet.

Bagerier och caféer gör bakelsen på olika sätt, oftast olika per år, men det typiska chokladhuvudet och flaggan är fortfarande kvar.

Mycket bakande

På Nymans café gör de runt 300-400 bakelser som säljs under Gustav Adolfsdagen. De bakar nästan hela dagen, men det är inte ovanligt för denna dag är en av de dagar som det bakas mest.

– Det finns två stora bakelsedagar, Gustav Adolf och Alla hjärtans dag, berättar Carina Nyman som gjort två olika variationer av bakelsen i år.

En trend

Det har länge varit en trend att köpa bakelsen och det verkar som att den kommer hålla i sig ett bra tag till.

Med tanken på att både äldre och yngre beger sig för att köpa sig en Gustav Adolfsbakelse denna dag så bådar det gott.

Bagerier och caféer gör bakelsen på olika sätt, oftast olika per år, men det typiska chokladhuvudet och flaggan är fortfarande kvar.

Mycket bakande

På Nymans café gör de runt 300-400 bakelser som säljs under Gustav Adolfsdagen. De bakar nästan hela dagen, men det är inte ovanligt för denna dag är en av de dagar som det bakas mest.

– Det finns två stora bakelsedagar, Gustav Adolf och Alla hjärtans dag, berättar Carina Nyman som gjort två olika variationer av bakelsen i år.

En trend

Det har länge varit en trend att köpa bakelsen och det verkar som att den kommer hålla i sig ett bra tag till.

Med tanken på att både äldre och yngre beger sig för att köpa sig en Gustav Adolfsbakelse denna dag så bådar det gott.

  • Nora Årebo/ Prao