06 dec 2013 18:50

23 jan 2015 15:35

Julkonsert med Marinens Musikkår

KARLSBORG/ MARINENS MUSIKKÅR: Julkonsert

Inför en mycket stor publik i Garnisonskyrkan bjöd Marinens Musikkår under torsdagskvällen på en strålande julkonsert med temat Jul, Jul strålande Jul.

Marinens musikkår som har anor från 1680-talet och har spelat i obruten följd sedan dess, är en av Försvarsmaktens professionella musikkårer som varje år bjuder till julkonsert, de senaste åren vid flera tillfällen i Garnisonskyrkan Karlsborg.

En verklig högtidsstund

Årets konsert blev en verklig högtidsstund för den stora publiken, där musikkåren dessutom hade inbjudit operasångare Anders Larsson till sin julkonsert. Anders som har hela världen som sin sångarestrad fick Julens sånger att klinga extra skönt denna kväll, vilken han tillsammans med musikkåren inledde med den kända Ave Maria. Festival Fanfare for Christmas var en verklig fanfar för julen där den stora orkestern lät tonerna flöda våldsamt med bland annat fyra fanfartrumpeter. Så fanns den där Jul, Jul, strålande jul med sång av Anders Larsson, med ett strålande arrangemang som följdes flera av julens evegreens där Disney-time inte saknades. Efter publikens stående ovationer bjöds även på O Helga natt med Anders Larsson denna strålande julkonsert i Garnisonskyrkan.

Marinens musikkår som har anor från 1680-talet och har spelat i obruten följd sedan dess, är en av Försvarsmaktens professionella musikkårer som varje år bjuder till julkonsert, de senaste åren vid flera tillfällen i Garnisonskyrkan Karlsborg.

En verklig högtidsstund

Årets konsert blev en verklig högtidsstund för den stora publiken, där musikkåren dessutom hade inbjudit operasångare Anders Larsson till sin julkonsert. Anders som har hela världen som sin sångarestrad fick Julens sånger att klinga extra skönt denna kväll, vilken han tillsammans med musikkåren inledde med den kända Ave Maria. Festival Fanfare for Christmas var en verklig fanfar för julen där den stora orkestern lät tonerna flöda våldsamt med bland annat fyra fanfartrumpeter. Så fanns den där Jul, Jul, strålande jul med sång av Anders Larsson, med ett strålande arrangemang som följdes flera av julens evegreens där Disney-time inte saknades. Efter publikens stående ovationer bjöds även på O Helga natt med Anders Larsson denna strålande julkonsert i Garnisonskyrkan.

  • Lennart Strömberg