18 dec 2013 12:12

23 jan 2015 15:36

Julens sånger i Undenäs

Undenäs kyrkokör bjöd traditionsenligt på julens sånger i Undenäs missionskyrka veckan före jul.

En sång och musikstund som samlade en fullsatt kyrksal, med stor förväntan från publiken att få lyssna till julens sånger och sjunga med i de kända julpsalmerna. Något av julstämning infann sig redan från de första tonerna, när kantor Christina Lindman och den stora kören sjöng: Bereden väg á capella, i en ovanlig melodi. Alvar Lindman var tillsammans med kören solist i Gören portarna höga och dörrarna vida, också den en av de verkligt kända julsångerna.

Julens sånger och psalmer

Psalmen Gå Sion din konung att möta fyllde hela kyrkan med sångarglädje, vilken följdes av Det strålar en stjärna. Efter ytterligare psalmsång kom den, Julcalypson, som kantor Christina av någon anledning brukar spara till efter jul, med en helt underbar melodi och text. Calypso är en visform från Västindien, med en starkt markerad rytm, något som tydligen passar Undenäs kyrkokör alldeles extra bra, som bjöd på en brilliant julcalypso. En andakt med komminister Möllergren fanns också med under julens sånger, där julens budskaps verkliga innehåll presenterades. En andakt som följdes av Jul, Jul, strålande jul och Nu tändas tusen juleljus där hela kyrkan sjöng med, tillsammans med en grupp musikanter, som också fanns med vid Julens sånger. Musikanterna som bjöd på musik och även stöttade Christina Lindman i Annas visa, i avslutningen av den stämningsfulla samlingen i Undenäs missionskyrka.

En sång och musikstund som samlade en fullsatt kyrksal, med stor förväntan från publiken att få lyssna till julens sånger och sjunga med i de kända julpsalmerna. Något av julstämning infann sig redan från de första tonerna, när kantor Christina Lindman och den stora kören sjöng: Bereden väg á capella, i en ovanlig melodi. Alvar Lindman var tillsammans med kören solist i Gören portarna höga och dörrarna vida, också den en av de verkligt kända julsångerna.

Julens sånger och psalmer

Psalmen Gå Sion din konung att möta fyllde hela kyrkan med sångarglädje, vilken följdes av Det strålar en stjärna. Efter ytterligare psalmsång kom den, Julcalypson, som kantor Christina av någon anledning brukar spara till efter jul, med en helt underbar melodi och text. Calypso är en visform från Västindien, med en starkt markerad rytm, något som tydligen passar Undenäs kyrkokör alldeles extra bra, som bjöd på en brilliant julcalypso. En andakt med komminister Möllergren fanns också med under julens sånger, där julens budskaps verkliga innehåll presenterades. En andakt som följdes av Jul, Jul, strålande jul och Nu tändas tusen juleljus där hela kyrkan sjöng med, tillsammans med en grupp musikanter, som också fanns med vid Julens sånger. Musikanterna som bjöd på musik och även stöttade Christina Lindman i Annas visa, i avslutningen av den stämningsfulla samlingen i Undenäs missionskyrka.

  • Lennart Strömberg