04 jan 2014 09:00

23 jan 2015 15:37

Julmusik och sång i Undenäs

När nu julhelgen närmar sig sin avslutning, bjöds det på musik och sång i Undenäs kyrka, med temat ljus och stjärna, som hade julens budskap i centrum.

Det var kantor Christina Lindman som tillsammans med kyrkokören och instrumentalisterna Mikael Pettersson på fiol, Katarina Skaghammar flöjt, Hans Engvall bas och Johannes Lindman gitarr, bjöd på en verklig högtidsstund i Undenäs kyrka, kvällen efter nyårsdagen. Besökarna i den välbesökta sång och musikkvällen fick lyssna till Jul, Jul, Strålande Jul, Gläns över sjö och strand och ett antal nyare julsånger med mycket vackra arrangemang, där instrumentalisterna gav ett fint lyft till den stora kören. Komminister Grönvall medverkade med berättelsen om de tre vise männen från Österns länder, som kom för att hylla den nyfödde. En berättelse som tillhör julens avslutningshelg och har anknytning till julens gåvor. Under kvällen gjordes även en insamling för att ge barn en framtid utan våld. En gladelig Jul var en annorlunda sång som sjöngs innan Alvar Lindman tillsammans med kören avslutande med O helga natt, denna högtidliga avslutningskväll på julhögtiden i Undenäs.

Det var kantor Christina Lindman som tillsammans med kyrkokören och instrumentalisterna Mikael Pettersson på fiol, Katarina Skaghammar flöjt, Hans Engvall bas och Johannes Lindman gitarr, bjöd på en verklig högtidsstund i Undenäs kyrka, kvällen efter nyårsdagen. Besökarna i den välbesökta sång och musikkvällen fick lyssna till Jul, Jul, Strålande Jul, Gläns över sjö och strand och ett antal nyare julsånger med mycket vackra arrangemang, där instrumentalisterna gav ett fint lyft till den stora kören. Komminister Grönvall medverkade med berättelsen om de tre vise männen från Österns länder, som kom för att hylla den nyfödde. En berättelse som tillhör julens avslutningshelg och har anknytning till julens gåvor. Under kvällen gjordes även en insamling för att ge barn en framtid utan våld. En gladelig Jul var en annorlunda sång som sjöngs innan Alvar Lindman tillsammans med kören avslutande med O helga natt, denna högtidliga avslutningskväll på julhögtiden i Undenäs.

  • Lennart Strömberg