10 jan 2014 11:05

23 jan 2015 15:37

Lilla Sportspegeln från Karlsborg

På söndag är det dags. Då sänds programmet som Lilla Sportspegeln spelade in i Karlsborg.

I slutet av november var Lilla Sportspegeln på Moliden och träffade IFK Karlsborgs handbollpojkar födda 03-04. De filmade killarna under en träning för att skildra handbollen i stort men även hur det är att ha diabetes och idrotta.

Det vet Melker Källström allt om och det berättar han om i programmet. Det var Melkers mamma Eleonor Enbom som såg på nätet att Lilla Sportspegeln sökte barn som idrottade och hade någon form av funktionshinder. Hon kontaktade tv-teamet vilket resulterade i att de kom till Karlsborg för att träffa laget och spela in ett program.

Nytt koncept

Det är det första avsnittet i programmets nya koncept. I stället för att barnen får åka till Stockholm för att spela in har de nu valt att själva åka runt i landet för att träffa unga idrottare på hemmaplan.

Hanif Hosseini som är redaktör för programmet berättade att handbollskillarna från Karlsborg är huvudpunkten och det som kommer att rama in hela programmet. Det blir även ett inslag om klättring och om en dansskola och programmet sänds på söndag kväll i barnkanalen.

I slutet av november var Lilla Sportspegeln på Moliden och träffade IFK Karlsborgs handbollpojkar födda 03-04. De filmade killarna under en träning för att skildra handbollen i stort men även hur det är att ha diabetes och idrotta.

Det vet Melker Källström allt om och det berättar han om i programmet. Det var Melkers mamma Eleonor Enbom som såg på nätet att Lilla Sportspegeln sökte barn som idrottade och hade någon form av funktionshinder. Hon kontaktade tv-teamet vilket resulterade i att de kom till Karlsborg för att träffa laget och spela in ett program.

Nytt koncept

Det är det första avsnittet i programmets nya koncept. I stället för att barnen får åka till Stockholm för att spela in har de nu valt att själva åka runt i landet för att träffa unga idrottare på hemmaplan.

Hanif Hosseini som är redaktör för programmet berättade att handbollskillarna från Karlsborg är huvudpunkten och det som kommer att rama in hela programmet. Det blir även ett inslag om klättring och om en dansskola och programmet sänds på söndag kväll i barnkanalen.

  • Anneli Malm