20 jan 2014 06:00

23 jan 2015 15:37

Bjöd in till bildvisning för allmänheten

FORSVIK: Bo Bremsjö har dokumenterat i 30 år

Bo Bremsjö har arbetat med den historiska dokumentationen av bruksorten Forsvik under tre decennium. Det var fullsatt i Forsvik IF:s klubbhus när han visade fotografier från förra seklet.

Sedan några år tillbaka bjuder Bo Bremsjö in allmänheten till bildvisningar. Temat varierar och onsdagskvällens bilder visade affärslivet i Forsvik under förra seklet. Bo Bremsjö visade även delar ur filmen där han tillsammans med Folke Larson genomför en stadsvandring i Forsvik. Filmen beskriver affärslivet mellan åren 1860 fram till den stora nedläggningen av butikerna under 1960-talet.

Han uppmanade besökarna att spontant kommentera bilderna som visades samt att titta igenom fotoalbumen hemma i stugorna.

– Jag efterlyser fler bilder som visar arbetet vid Forsviks skogar mellan åren 1950 till 1990. Dessutom är jag angelägen att hitta bilder på föreståndaren vid Adas café, berättade Bo Bremsjö.

Kvällen avslutades med bilder från Forsviks bruks produktkatalog från 1936. Bland bilderna fanns några av brukets mest kända produkter som till exempel, tändkulemotorn Fenix och utombordaren, Forsvikaren.

Sedan några år tillbaka bjuder Bo Bremsjö in allmänheten till bildvisningar. Temat varierar och onsdagskvällens bilder visade affärslivet i Forsvik under förra seklet. Bo Bremsjö visade även delar ur filmen där han tillsammans med Folke Larson genomför en stadsvandring i Forsvik. Filmen beskriver affärslivet mellan åren 1860 fram till den stora nedläggningen av butikerna under 1960-talet.

Han uppmanade besökarna att spontant kommentera bilderna som visades samt att titta igenom fotoalbumen hemma i stugorna.

– Jag efterlyser fler bilder som visar arbetet vid Forsviks skogar mellan åren 1950 till 1990. Dessutom är jag angelägen att hitta bilder på föreståndaren vid Adas café, berättade Bo Bremsjö.

Kvällen avslutades med bilder från Forsviks bruks produktkatalog från 1936. Bland bilderna fanns några av brukets mest kända produkter som till exempel, tändkulemotorn Fenix och utombordaren, Forsvikaren.

  • Henrik Beck-Friis