05 feb 2014 06:00

23 jan 2015 15:38

Gymmet bygger ut lokalerna

Sportlife öppnade i Karlsborg i augusti och nu utökar de lokalerna, verksamheten och personalen.

Redan från början var planen att utöka gymmet när Posten lämnade sina lokaler som ligger i anslutning till gymmet. Renoveringsarbetet har pågått sedan dess och nu är första etappen i utbyggnaden klar.

– Vi har byggt en sal där vi nu startar upp gruppträningar och vi kommer att ha fler aktiviteter framöver, säger Louise Ljungemo som är nytillsatt platschef och även personlig tränar- koordinator på Sportlife i Skaraborg. Hon tävlar även i bodyfitness och det tillsammans med träning för gravida och nyförlösta är hennes specialområden.

Fler anställda

Det är pass som spinning, seniorpass med fokus på rörlighet, Cxworx, bodystep och bodypump som nu startas. Sex olika instruktörer har anlitats för att hålla i passen och det har även anställts ytterligare en tjej på gymmet.

– Hon är utbildad sjukgymnast och kan hjälpa till om någon behöver sjukgymnastik eller hjälp vid någon skada. Men man kan alltid fråga oss om man vill ha hjälp med hur man ska träna eller vad man ska äta.

Inte enbart träning

Fler aktiviteter planeras som en tjejdag på kvinnodagen och Vasaloppsspinning men även andra event och pass under våren.

– Man ska kunna ha kul på gymmet också, inte bara träna för det är viktigt att känna gemenskap.

Omklädningsrum och möjlighet till barnpassning kommer att vara klart till månadsskiftet februari/mars då även själva gymmets yta kommer att bli större med mer stationer. I dagsläget har gymmet 400 medlemmar.

Redan från början var planen att utöka gymmet när Posten lämnade sina lokaler som ligger i anslutning till gymmet. Renoveringsarbetet har pågått sedan dess och nu är första etappen i utbyggnaden klar.

– Vi har byggt en sal där vi nu startar upp gruppträningar och vi kommer att ha fler aktiviteter framöver, säger Louise Ljungemo som är nytillsatt platschef och även personlig tränar- koordinator på Sportlife i Skaraborg. Hon tävlar även i bodyfitness och det tillsammans med träning för gravida och nyförlösta är hennes specialområden.

Fler anställda

Det är pass som spinning, seniorpass med fokus på rörlighet, Cxworx, bodystep och bodypump som nu startas. Sex olika instruktörer har anlitats för att hålla i passen och det har även anställts ytterligare en tjej på gymmet.

– Hon är utbildad sjukgymnast och kan hjälpa till om någon behöver sjukgymnastik eller hjälp vid någon skada. Men man kan alltid fråga oss om man vill ha hjälp med hur man ska träna eller vad man ska äta.

Inte enbart träning

Fler aktiviteter planeras som en tjejdag på kvinnodagen och Vasaloppsspinning men även andra event och pass under våren.

– Man ska kunna ha kul på gymmet också, inte bara träna för det är viktigt att känna gemenskap.

Omklädningsrum och möjlighet till barnpassning kommer att vara klart till månadsskiftet februari/mars då även själva gymmets yta kommer att bli större med mer stationer. I dagsläget har gymmet 400 medlemmar.

  • Anneli Malm