13 feb 2014 15:05

23 jan 2015 15:38

Fiskelycka på isen

Regnet hängde i luften och det var blött på isen men det hindrade inte de 44 fiskesugna barnen. Med ordentliga kläder och laddade med spön gav de sig ut på jakt efter abborrar.

Trots det milda vädret var det en ordentlig is vid Svartfjällsviken där pimpeltävlingen var. Karlsborgs fiskeförening som anordnar sportlovsaktiviteten hade varit ute och kontrollerat tjockleken som låg mellan 12 och 20 centimeter. De hade däremot avgränsat fiskeplatsen med granruskor för att vara på den säkra sidan.

Elton Kensing Kvick var en entusiastisk deltagare som hade lyckats få upp fem fina abborrar.

– Jag har fiskat massor och det är kul. I morgon ska jag ut och fiska med min morbror, berättade han.

Alla får pris

Tävlingen är uppdelad i tre olika klasser från de allra minsta upp till ungdom. Lisa Åberg var den som lyckats fånga mest fisk av alla och förutom att hon vann sin klass tog även hem skolmästartiteln. Det var tjejerna som dominerade denna dag och Ida Åberg och Cinnica Johansson vann i respektive klass. Men alla deltagande barn fick pris och korv.

Trots det milda vädret var det en ordentlig is vid Svartfjällsviken där pimpeltävlingen var. Karlsborgs fiskeförening som anordnar sportlovsaktiviteten hade varit ute och kontrollerat tjockleken som låg mellan 12 och 20 centimeter. De hade däremot avgränsat fiskeplatsen med granruskor för att vara på den säkra sidan.

Elton Kensing Kvick var en entusiastisk deltagare som hade lyckats få upp fem fina abborrar.

– Jag har fiskat massor och det är kul. I morgon ska jag ut och fiska med min morbror, berättade han.

Alla får pris

Tävlingen är uppdelad i tre olika klasser från de allra minsta upp till ungdom. Lisa Åberg var den som lyckats fånga mest fisk av alla och förutom att hon vann sin klass tog även hem skolmästartiteln. Det var tjejerna som dominerade denna dag och Ida Åberg och Cinnica Johansson vann i respektive klass. Men alla deltagande barn fick pris och korv.

  • Anneli Malm