13 feb 2014 13:40

23 jan 2015 15:38

Full aktivitet på sporlovet

Det är inte brist på aktiviteter under sportlovet. Även om inte snön ligger djup finns det andra saker att roa sig med som judo, pyssel och hjärngympa.

Badhuset har haft många besökare och i tisdags fick de kalla in extra personal för att klara anstormningen.

– Det gjorde vi och vi har haft mycket barn både onsdag och torsdag. Vi har haft ett 100-tal per dag och det är ganska mycket i vår lilla simhall. Det är lite mer än det brukar vara men det är väldigt väderberoende. Hade det varit snö ute hade de varit i pulkbacken, säger Monica Staudinger på Moliden.

Judo och boule

Att prova på judo var en annan populär aktivitet som lockade. Rolf Kvicklund visade olika grepp för att barnen skulle få testa och känna hur det känns. Roligast var nog att kunna få omkull sin kompis.

Ante Stattin Gustavsson, Edvin Millgren och Signe Millgren följde med sin morfar/farfar till boulehallen. De hade snart lärt sig tekniken och spelet var i full gång.

– Det är kul att prova på och sen är det kul att vara med sina kusiner, tyckte Ante.

Klurighet och pyssel

Biblioteken i Karlsborg och Mölltorp hade en mer stillasittande aktivitet att bjuda på. Men även om inte kroppen var i rörelse fick de jobba desto mer med hjärnan. Det gällde att lösa deckargåtor. En del var enkla andra krävde en hel del tankeverksamhet eller som en flicka uttryckte det:

– Den var ju helt omöjlig att lösa.

Att pyssla, tova och gjuta tennsoldater på Fästningsmuseet drog ett 60-tal deltagare. Emilia Henrysson, Indra Ferm och Emma Henrysson använde sig av ull och såpvatten som blev till tovade små grodor att ta med sig hem.

Badhuset har haft många besökare och i tisdags fick de kalla in extra personal för att klara anstormningen.

– Det gjorde vi och vi har haft mycket barn både onsdag och torsdag. Vi har haft ett 100-tal per dag och det är ganska mycket i vår lilla simhall. Det är lite mer än det brukar vara men det är väldigt väderberoende. Hade det varit snö ute hade de varit i pulkbacken, säger Monica Staudinger på Moliden.

Judo och boule

Att prova på judo var en annan populär aktivitet som lockade. Rolf Kvicklund visade olika grepp för att barnen skulle få testa och känna hur det känns. Roligast var nog att kunna få omkull sin kompis.

Ante Stattin Gustavsson, Edvin Millgren och Signe Millgren följde med sin morfar/farfar till boulehallen. De hade snart lärt sig tekniken och spelet var i full gång.

– Det är kul att prova på och sen är det kul att vara med sina kusiner, tyckte Ante.

Klurighet och pyssel

Biblioteken i Karlsborg och Mölltorp hade en mer stillasittande aktivitet att bjuda på. Men även om inte kroppen var i rörelse fick de jobba desto mer med hjärnan. Det gällde att lösa deckargåtor. En del var enkla andra krävde en hel del tankeverksamhet eller som en flicka uttryckte det:

– Den var ju helt omöjlig att lösa.

Att pyssla, tova och gjuta tennsoldater på Fästningsmuseet drog ett 60-tal deltagare. Emilia Henrysson, Indra Ferm och Emma Henrysson använde sig av ull och såpvatten som blev till tovade små grodor att ta med sig hem.

  • Anneli Malm