10 mar 2014 10:38

23 jan 2015 15:39

Karlsborgs S-kvinnor firade 80 år

Det var den 8 mars 1934, som den socialdemokratiska kvinnoklubben i Karlsborg bildades. I lördags, på självaste Internationella kvinnodagen, firades jubileet.

Mycket har hänt sedan denna dag i mars 1934 när ett möte anordnades i gamla Teaterbios B-sal för kvinnor intresserade av politiska frågor. Intresset visade sig vara så stort att man kunde bilda en klubb med inledningsvis 18 medlemmar. Ebba Strand var dess första ordförande.

Nyvald ordförande 2014 för Karlsborgs S-kvinnor, som de numera kallar sig, är Lise-Marie Samuelsson. Hon är den nionde i ordningen från starten 1934, vilket betyder att de flesta har varit trogna sina poster under lång tid. Jubileet i lördags firades i Röda Korsets stuga där det vankades mat, kaffe och lotterier. Underhållningen i form av sång och dragspelsmusik, svarade Jane Pettersson för.

Mycket har hänt sedan denna dag i mars 1934 när ett möte anordnades i gamla Teaterbios B-sal för kvinnor intresserade av politiska frågor. Intresset visade sig vara så stort att man kunde bilda en klubb med inledningsvis 18 medlemmar. Ebba Strand var dess första ordförande.

Nyvald ordförande 2014 för Karlsborgs S-kvinnor, som de numera kallar sig, är Lise-Marie Samuelsson. Hon är den nionde i ordningen från starten 1934, vilket betyder att de flesta har varit trogna sina poster under lång tid. Jubileet i lördags firades i Röda Korsets stuga där det vankades mat, kaffe och lotterier. Underhållningen i form av sång och dragspelsmusik, svarade Jane Pettersson för.

  • Inger Andersson-Hultin