13 mar 2014 13:30

23 jan 2015 15:40

"Det är dags att någon annan tar över "

Kommunfullmäktiges ordförande Lars Åke Carlsson (M) har bestämt sig, han slutar sitt uppdrag efter mandatperioden.
– Det är dags att någon annan tar över nu, säger han.

Lars Åke Carlsson har varit kommunfullmäktiges ordförande sedan 2006.

– Jag är stolt över att ha lett kommunens högsta beslutande församling. Det är ett fint uppdrag och kanske ett av de finaste man kan ha som förtroendevald. Jag har varit ordförande vid runt 70 möten och nu är det dags att någon annan får leda de 31 ledamöterna, säger han.

Flera poster

Hans första politiska uppdrag var i byggnadsnämnden där han blev ordförande 1986 och han har varit ledamot i socialnämnden.

– Det var väldigt lärorikt och alla förtroende valda borde sitta i socialnämnden under en period.

Mellan 1999 och fram till 2006 var han vice ordförande i kommunstyrelsen då det var Socialdemokraterna som hade den politiska majoriteten i kommunen.

Samarbete HjoTiBorg

Det är några tillfällen som han minns mer än andra under de år han varit kommunfullmäktiges ordförande.

– Det har varit många intressanta händelser som när vi invigde det nya biblioteket i Undenäs där en massa barn var med eller när Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Forsvik och Karlsborg. Men framför allt samarbetet inom HjoTiBorg där vi bland annat har genomfört en gemensam utbildning av kommunens chefer och haft mentorer över kommungränserna. Det är spännande.

Men han har inte för avsikt att sluta helt med politiken. Han har tackat ja till att fortsätta i regionen och kan tänka sig något mindre politiskt uppdrag i kommunen. Men det är väljarna som avgör i höst.

Lars Åke Carlsson har varit kommunfullmäktiges ordförande sedan 2006.

– Jag är stolt över att ha lett kommunens högsta beslutande församling. Det är ett fint uppdrag och kanske ett av de finaste man kan ha som förtroendevald. Jag har varit ordförande vid runt 70 möten och nu är det dags att någon annan får leda de 31 ledamöterna, säger han.

Flera poster

Hans första politiska uppdrag var i byggnadsnämnden där han blev ordförande 1986 och han har varit ledamot i socialnämnden.

– Det var väldigt lärorikt och alla förtroende valda borde sitta i socialnämnden under en period.

Mellan 1999 och fram till 2006 var han vice ordförande i kommunstyrelsen då det var Socialdemokraterna som hade den politiska majoriteten i kommunen.

Samarbete HjoTiBorg

Det är några tillfällen som han minns mer än andra under de år han varit kommunfullmäktiges ordförande.

– Det har varit många intressanta händelser som när vi invigde det nya biblioteket i Undenäs där en massa barn var med eller när Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Forsvik och Karlsborg. Men framför allt samarbetet inom HjoTiBorg där vi bland annat har genomfört en gemensam utbildning av kommunens chefer och haft mentorer över kommungränserna. Det är spännande.

Men han har inte för avsikt att sluta helt med politiken. Han har tackat ja till att fortsätta i regionen och kan tänka sig något mindre politiskt uppdrag i kommunen. Men det är väljarna som avgör i höst.

  • Anneli Malm