04 apr 2014 12:05

23 jan 2015 15:41

Undenäs älskade Elvis

Turnerande Panikteatern från Uppsala fyllde Undenäsgården till föreställningen ”Älskade Elvis” och med bitvis strålande skådespeleri och ett manus fullt av vardagsdrama och Elvis odödliga sånger sveptes publiken in med hull och hår i relationskomedin.

Den 40-årsjubilerande Panikteatern med Maud Nyberg, P-A Strand, Ronald Brandel och Elvis själv i form av Erik Lidholm trollband Undenäspubliken med relationskomedin ”Ålskade Elvis”, här kunde alla känna igen sig i drömmarna, kärleken, besvikelsen och så småningom i ett över förväntan lyckligt slut, både för den hemvändande sonen och för de som valt eller bara blivit kvar på landsbygden.

Vardagsdrama

”Janne” vinner Skaraborgstävlingen om bästa look-alike som Elvis och ger sig mot faderns veto ut i världen för att söka lyckan som artist. Kvar på gården blir syster och föräldrar och inget hörs från Janne under många år, tills det en dag kommer ett brev. Manusförfattaren Maud Nyberg mixar skickligt teater och musik, fångar in publiken och spelar vidare på tema vardagsdrama med alla ingredienser i lagom upprörande, sorgliga och glädjande doser.

Lyckliga kossor

Enkel och smått genial regi/scenografi av Alexander Nordström förstärker och imponerar och kossorna på ”Lyckebo gård i Trökörna” får både dansa och lämna komockor och framförallt deltar publiken med själ och hjärta och i en liten dans på scen till och med. Sammanlagt mycket underhållande och en trevlig kväll serverad av Panikteatern som både turnerar och spelar teater för barn och vuxna hemma på den egna scenen i Uppsala. För kvällens arrangemang stod Riksteaterföreningen i Karlsborg.

Den 40-årsjubilerande Panikteatern med Maud Nyberg, P-A Strand, Ronald Brandel och Elvis själv i form av Erik Lidholm trollband Undenäspubliken med relationskomedin ”Ålskade Elvis”, här kunde alla känna igen sig i drömmarna, kärleken, besvikelsen och så småningom i ett över förväntan lyckligt slut, både för den hemvändande sonen och för de som valt eller bara blivit kvar på landsbygden.

Vardagsdrama

”Janne” vinner Skaraborgstävlingen om bästa look-alike som Elvis och ger sig mot faderns veto ut i världen för att söka lyckan som artist. Kvar på gården blir syster och föräldrar och inget hörs från Janne under många år, tills det en dag kommer ett brev. Manusförfattaren Maud Nyberg mixar skickligt teater och musik, fångar in publiken och spelar vidare på tema vardagsdrama med alla ingredienser i lagom upprörande, sorgliga och glädjande doser.

Lyckliga kossor

Enkel och smått genial regi/scenografi av Alexander Nordström förstärker och imponerar och kossorna på ”Lyckebo gård i Trökörna” får både dansa och lämna komockor och framförallt deltar publiken med själ och hjärta och i en liten dans på scen till och med. Sammanlagt mycket underhållande och en trevlig kväll serverad av Panikteatern som både turnerar och spelar teater för barn och vuxna hemma på den egna scenen i Uppsala. För kvällens arrangemang stod Riksteaterföreningen i Karlsborg.

  • Ewa Renverth