06 maj 2014 13:13

23 jan 2015 15:43

Göta kanal öppen

På måndagen den 5 maj öppnade Göta kanal för årets seglationssäsong

Som alltid kräver den första perioden fram till juni månads ingång en särskild beställning från kanalfararna med konvojtrafik, innan slussar och broar är öppna på heltid under juni, juli och augusti månader. Förra årets säsong var mycket god, med mängder av båtar och fartyg i kanalen och förhoppningen är att många även detta år skall få tillfälle att segla och njuta av naturens skönhet utmed kanal och sjöar. Kanalen lockar också många besökare som bjuds på mängder av aktiviteter, där bland annat Sveriges längsta loppis går av stapeln redan den 10 maj, för att sedan följas av olika arrangemang under sommaren, alla med anslutning till Göta kanal.

Som alltid kräver den första perioden fram till juni månads ingång en särskild beställning från kanalfararna med konvojtrafik, innan slussar och broar är öppna på heltid under juni, juli och augusti månader. Förra årets säsong var mycket god, med mängder av båtar och fartyg i kanalen och förhoppningen är att många även detta år skall få tillfälle att segla och njuta av naturens skönhet utmed kanal och sjöar. Kanalen lockar också många besökare som bjuds på mängder av aktiviteter, där bland annat Sveriges längsta loppis går av stapeln redan den 10 maj, för att sedan följas av olika arrangemang under sommaren, alla med anslutning till Göta kanal.

  • Lennart Strömberg