16 maj 2014 16:45

23 jan 2015 15:44

Loppmarknad öppen

Nu har LIONS åter öppnat sin loppmarknad i Norra Skogen. En fyndplats som är öppen varje torsdag från 15/5 och under juni, juli och augusti.

Under premiärkvällen var Lions-huset i Norra skogen fylld av loppis-saker och besökarna/kunderna strömmade till i mängd. – Möbler, husgeråd, prydnadssaker och fågelholkar, är bara något av vad som finns här, sade Stig Karlsson från Lions. Det är en väldig bredd på utbudet här i ladan för alla fyndsamlare, sade han, som tillsammans med Inga Moberg haft huvudansvaret för årets loppis tillsammans med ett 10-tal medarbetare.

Ideell verksamhet

– Loppmarknaden bygger på ideella insatser från medlemmarna och det ekonomiska resultatet går till välgörenhet av olika slag, sade Stig, som pekade på att en tredjedel av pengarna delas ut lokalt här i Karlsborg. Behoven har ökat igen, till de som behöver stöttning från oss. Vi delar dessutom ut ett stipendie som uppmuntran till en ungdomsledare varje år. De övriga pengarna från loppiskvällarna går till Lions olika projekt runt om i världen.

Under premiärkvällen var Lions-huset i Norra skogen fylld av loppis-saker och besökarna/kunderna strömmade till i mängd. – Möbler, husgeråd, prydnadssaker och fågelholkar, är bara något av vad som finns här, sade Stig Karlsson från Lions. Det är en väldig bredd på utbudet här i ladan för alla fyndsamlare, sade han, som tillsammans med Inga Moberg haft huvudansvaret för årets loppis tillsammans med ett 10-tal medarbetare.

Ideell verksamhet

– Loppmarknaden bygger på ideella insatser från medlemmarna och det ekonomiska resultatet går till välgörenhet av olika slag, sade Stig, som pekade på att en tredjedel av pengarna delas ut lokalt här i Karlsborg. Behoven har ökat igen, till de som behöver stöttning från oss. Vi delar dessutom ut ett stipendie som uppmuntran till en ungdomsledare varje år. De övriga pengarna från loppiskvällarna går till Lions olika projekt runt om i världen.

  • Lennart Strömberg