17 maj 2014 15:54

23 jan 2015 15:44

Jubileumsklass från Realskolan

Året var 1964 med de sista avgångsklasserna i Realskolan i Karlsborg, som till den kommande höstterminen bytte namn till Centralskolan och blev en enhets / högstadieskola.

Det var tre klasser denna sista vårtermin i Realskolan, A, B och C med många elever i varje. Med enkel matematik är det alltså 50 år sedan de sista kullarna fick sin realexamen. Klass C tyckte det var ett tillfälle att fira och träffa de gamla klasskompisarna vilket de gjorde med en träff på kondiset vid Kanalen / Rödesund. Ingemar Falk och Ingemar Johansson har lagt ner mycken möda på att finna alla klasskompisar runt om i landet, som nu alla tillhör kategorin + 65. Träffen som resulterade i en trevlig eftermiddag, med gemenskap mellan jubileumsklassens forna elever.

Det var tre klasser denna sista vårtermin i Realskolan, A, B och C med många elever i varje. Med enkel matematik är det alltså 50 år sedan de sista kullarna fick sin realexamen. Klass C tyckte det var ett tillfälle att fira och träffa de gamla klasskompisarna vilket de gjorde med en träff på kondiset vid Kanalen / Rödesund. Ingemar Falk och Ingemar Johansson har lagt ner mycken möda på att finna alla klasskompisar runt om i landet, som nu alla tillhör kategorin + 65. Träffen som resulterade i en trevlig eftermiddag, med gemenskap mellan jubileumsklassens forna elever.

  • Lennart Strömberg