27 maj 2014 16:19

23 jan 2015 15:44

Dansskolan visade sina kunskaper

Daniela Cartels Dansskola hade i söndags våravslutning med uppvisningar av både showdans och klassisk balett på Fästningsteatern.

I foajén togs gästerna emot av en grupp flygvärdinnor i ljusblå uniformer. Eftersom det var Mors Dag fick alla mammor, mor- och farmödrar var sin röd ros i present. Flygvärdinnorna genomförde senare en riktigt Hollywoodinspirerad showdans med mycket benspark.

Extra bonus

In på scenen dansade Daniela Cartela och Mateus Lourenco och genomförde en vacker klassisk balett. Mateus är en god vän till Daniela från hennes gamla hemland Brasilien. De beslöt att han skulle delta i avslutningen och anpassade besöket därefter. För publiken var det verkligen en extra bonus.

De såg ut som tusenskönor, de minsta, i vitt och rosa. Som små blommor rörde de sig för vinden medan Daniela leende ledde dem i sommardansen. Många grupper gav bevis på sina framsteg till musik som varierade från Apkungens sång till klassiska Pakita.

Till dunkande latinamerikanska rytmer showade en grupp på stranden med badbollar och solparasoller, kanske vid Vättern eller på Copacabana. Ett stort gäng dansade till musik av Michael Jackson och liknade mycket figurerna ur Thriller med sina vita ansikten, sotade ögon och blodet som droppade. Väldigt bra tyckte publiken av bifallet att döma.

Lång dag

De äldre flickorna dansade både klassiskt och modernt. Med åren har det blivit riktigt duktiga tåspetsdansöser.

– Det blir en lång dag för oss, berättar Daniela. Först övar vi hela förmiddagen och sen kör vi två föreställningar på eftermiddagen för att ge plats för alla anhöriga, men det är fantastiskt roligt, ler hon.

I foajén togs gästerna emot av en grupp flygvärdinnor i ljusblå uniformer. Eftersom det var Mors Dag fick alla mammor, mor- och farmödrar var sin röd ros i present. Flygvärdinnorna genomförde senare en riktigt Hollywoodinspirerad showdans med mycket benspark.

Extra bonus

In på scenen dansade Daniela Cartela och Mateus Lourenco och genomförde en vacker klassisk balett. Mateus är en god vän till Daniela från hennes gamla hemland Brasilien. De beslöt att han skulle delta i avslutningen och anpassade besöket därefter. För publiken var det verkligen en extra bonus.

De såg ut som tusenskönor, de minsta, i vitt och rosa. Som små blommor rörde de sig för vinden medan Daniela leende ledde dem i sommardansen. Många grupper gav bevis på sina framsteg till musik som varierade från Apkungens sång till klassiska Pakita.

Till dunkande latinamerikanska rytmer showade en grupp på stranden med badbollar och solparasoller, kanske vid Vättern eller på Copacabana. Ett stort gäng dansade till musik av Michael Jackson och liknade mycket figurerna ur Thriller med sina vita ansikten, sotade ögon och blodet som droppade. Väldigt bra tyckte publiken av bifallet att döma.

Lång dag

De äldre flickorna dansade både klassiskt och modernt. Med åren har det blivit riktigt duktiga tåspetsdansöser.

– Det blir en lång dag för oss, berättar Daniela. Först övar vi hela förmiddagen och sen kör vi två föreställningar på eftermiddagen för att ge plats för alla anhöriga, men det är fantastiskt roligt, ler hon.

  • Erika Fredholm