27 maj 2014 16:15

23 jan 2015 15:44

Skadegörelse i Röda Korsstugan

Söndersparkad altan, möbler som slängts i gräset och mängder av flaskor och burkar. Det var ingen vacker syn som mötte medlemmarna i Röda korset på söndagsmorgonen.

Under lördagsnatten har några använt sig av altanen utanför Röda Korsets stuga till att festa på. Men de nöjde sig inte med det. Plankorna till altanen hade sparkats loss, anslagstavlan var nedriven och trasig, möbler hade slängts runt, avledningsrör för vatten var bortrivna och trasiga. Det var också ordentligt nedskräpat med flaskor, burkar, cigarettfimpar och plastglas som trampats sönder.

– De har även lossat och flyttat på värmepumpen som sitter utvändigt. Den verkar fungera nu men det är hårda rör och vi vet inte om de klarar att ställas tillbaka i rätt läge igen. Går den sönder är det en kostnad på 20 000-25 000 kronor för oss, säger Veronika Wiberg som är en av Röda korsets medlemmar och tillägger:

– Det är tråkigt att de förstör och när man ringer polisen så finns det ingen patrull i närheten.

Inte första gången

Förra fredagen hade de också påhälsning i stugan som ligger ganska skyddat i skogen bakom Moliden. Då hade möblerna flyttats runt men inget hade förstörts och för runt ett år sedan hade fönstren till stugan sparkats sönder. Skadegörelse som medför både arbete och kostnader för den ideella föreningen som bedriver hjälparbete både i kommunen och ute i världen

– Det här är sorgligt för vi kunde ha mycket kul för pengarna i stället som att ta med de gamla på en utflykt och annat som vi gör.

Skadegörelsen i helgen har polisanmälts och burkar och flaskor har lämnats in till polisen för en teknisk undersökning.

Under lördagsnatten har några använt sig av altanen utanför Röda Korsets stuga till att festa på. Men de nöjde sig inte med det. Plankorna till altanen hade sparkats loss, anslagstavlan var nedriven och trasig, möbler hade slängts runt, avledningsrör för vatten var bortrivna och trasiga. Det var också ordentligt nedskräpat med flaskor, burkar, cigarettfimpar och plastglas som trampats sönder.

– De har även lossat och flyttat på värmepumpen som sitter utvändigt. Den verkar fungera nu men det är hårda rör och vi vet inte om de klarar att ställas tillbaka i rätt läge igen. Går den sönder är det en kostnad på 20 000-25 000 kronor för oss, säger Veronika Wiberg som är en av Röda korsets medlemmar och tillägger:

– Det är tråkigt att de förstör och när man ringer polisen så finns det ingen patrull i närheten.

Inte första gången

Förra fredagen hade de också påhälsning i stugan som ligger ganska skyddat i skogen bakom Moliden. Då hade möblerna flyttats runt men inget hade förstörts och för runt ett år sedan hade fönstren till stugan sparkats sönder. Skadegörelse som medför både arbete och kostnader för den ideella föreningen som bedriver hjälparbete både i kommunen och ute i världen

– Det här är sorgligt för vi kunde ha mycket kul för pengarna i stället som att ta med de gamla på en utflykt och annat som vi gör.

Skadegörelsen i helgen har polisanmälts och burkar och flaskor har lämnats in till polisen för en teknisk undersökning.

  • Anneli Malm