29 maj 2014 17:13

23 jan 2015 15:44

Viken runt på cykel

I strålande solsken var det åter tid för en tur runt sjön Viken med OK Skogsstjärnan som arrangör.

Det fanns två banor att välja på, en kortare variant som samlade cirka 300 deltagare och den långa varianten med cirka 800 tävlande runt sjön som mätte 7,2 mil. Starten på den långa banan skedde i Töreboda och rundade sjön på högervarv via Halna, Sätra, Undenäs, Brosundet och vidare mot Beateberg för att efter en hel del möda åter vara i Töreboda.

Viken runt samlade både proffs och motionärer där unga och de något äldre kämpade med svettiga pannor. Lite av familjetävling är det också där barnen hänger med föräldrarna i god stil.

Tionde turen runt Viken

För många av de tävlande är det en återkommande tradition att se om de klarar de sju milen även detta år och gärna med bättre tid än förra gången. Några som cyklade tävlingen för tionde gången var Billy och Gun Grönlund från Skultorp som lämnat tonåren bakom sig.

– Det går väldigt bra i det här sköna vädret hann de säga, innan de rusade vidare.

Det fanns två banor att välja på, en kortare variant som samlade cirka 300 deltagare och den långa varianten med cirka 800 tävlande runt sjön som mätte 7,2 mil. Starten på den långa banan skedde i Töreboda och rundade sjön på högervarv via Halna, Sätra, Undenäs, Brosundet och vidare mot Beateberg för att efter en hel del möda åter vara i Töreboda.

Viken runt samlade både proffs och motionärer där unga och de något äldre kämpade med svettiga pannor. Lite av familjetävling är det också där barnen hänger med föräldrarna i god stil.

Tionde turen runt Viken

För många av de tävlande är det en återkommande tradition att se om de klarar de sju milen även detta år och gärna med bättre tid än förra gången. Några som cyklade tävlingen för tionde gången var Billy och Gun Grönlund från Skultorp som lämnat tonåren bakom sig.

– Det går väldigt bra i det här sköna vädret hann de säga, innan de rusade vidare.

  • Lennart Strömberg