03 jun 2014 15:30

23 jan 2015 15:45

Årets jubileumsfartyg på kanalen

Så kom den då, en timma försenad, årets jubileumsfartyg på Göta kanal.

140-års jubileum är det för passagerarfartyget M/S Juno, som seglar mellan Göteborg och Stockholm. Att behålla sin skönhet efter 140 år på sjöar och kanaler är minst sagt unikt och verkligen något att fira. Naturligtvis har underhåll och förbättringar funnits med under åren, där bland annat ångmaskinen fått lämna plats för en diselmotor och en hel del utrustning har fått modernare snitt, men grundutseendet finns fortfarande med. Den vita skönheten fick ett festligt mottagande vid Forsviks sluss med trumpetfanfarer och en stor publik, som följde Juno:s färd mot Stockholm. Passagerarna representerade Inte mindre än nio nationer denna dag på jubileumsfartyget som återkommer ett antal gånger under sommaren, som en prydnad i kanal och sluss.

140-års jubileum är det för passagerarfartyget M/S Juno, som seglar mellan Göteborg och Stockholm. Att behålla sin skönhet efter 140 år på sjöar och kanaler är minst sagt unikt och verkligen något att fira. Naturligtvis har underhåll och förbättringar funnits med under åren, där bland annat ångmaskinen fått lämna plats för en diselmotor och en hel del utrustning har fått modernare snitt, men grundutseendet finns fortfarande med. Den vita skönheten fick ett festligt mottagande vid Forsviks sluss med trumpetfanfarer och en stor publik, som följde Juno:s färd mot Stockholm. Passagerarna representerade Inte mindre än nio nationer denna dag på jubileumsfartyget som återkommer ett antal gånger under sommaren, som en prydnad i kanal och sluss.

  • Lennart Strömberg