09 jun 2014 12:20

23 jan 2015 15:45

Välbesökt marknad i Mölltorp

MÖLLTORP: Hembygdsföreningen

Sin vana trogen inbjöd hembygdsföreningen i Mölltorp till marknad när våren övergick till sommar

Det är en mycket gammal tradition i Mölltorp att mötas på marknadsplatsen mellan skolområdet och hembygdsmuseet för att känna marknadens puls och köpglädje. Det fanns många knallar även detta år och utbudet var rikligt där blommor, kläder, bröd, grillkol, sylt och mängder av varor blandades med klockor, ballonger och leksaker. Det var något av barnens dag över årets marknad där familjerna hade fullt upp för att hålla köplusten hos barnen i någorlunda balans när det fanns så många bra och ha saker. För att inte tala om godisutbudet som var marknadsanpassat i vanlig ordning med bland annat spunnet socker.

Hemvändardag

Marknaden är något av en hemvändardag, där många Mölltorpare i förskingringen tar en tur för att träffa vänner och bekanta och även njuta av kaffestunden i den sköna hembygdsträdgården. Där fanns något i vår tid så ovanligt som hembakat kaffebröd och härliga smörgåsar och för den som hade tur kom tre musikanter med dragspel och gitarr och bjöd på en mängd sköna toner. En trevlig marknadsdag där många bar på påsar och paket efter goda inköp som framför allt barnen gärna visade för sina vänner. Titta här vad jag köpt hördes i hembygdsträdgården och knallarna myste naturligtvis då de flesta var nöjda med årets Mölltorpsmarken.

Det är en mycket gammal tradition i Mölltorp att mötas på marknadsplatsen mellan skolområdet och hembygdsmuseet för att känna marknadens puls och köpglädje. Det fanns många knallar även detta år och utbudet var rikligt där blommor, kläder, bröd, grillkol, sylt och mängder av varor blandades med klockor, ballonger och leksaker. Det var något av barnens dag över årets marknad där familjerna hade fullt upp för att hålla köplusten hos barnen i någorlunda balans när det fanns så många bra och ha saker. För att inte tala om godisutbudet som var marknadsanpassat i vanlig ordning med bland annat spunnet socker.

Hemvändardag

Marknaden är något av en hemvändardag, där många Mölltorpare i förskingringen tar en tur för att träffa vänner och bekanta och även njuta av kaffestunden i den sköna hembygdsträdgården. Där fanns något i vår tid så ovanligt som hembakat kaffebröd och härliga smörgåsar och för den som hade tur kom tre musikanter med dragspel och gitarr och bjöd på en mängd sköna toner. En trevlig marknadsdag där många bar på påsar och paket efter goda inköp som framför allt barnen gärna visade för sina vänner. Titta här vad jag köpt hördes i hembygdsträdgården och knallarna myste naturligtvis då de flesta var nöjda med årets Mölltorpsmarken.

  • Lennart Strömberg