15 jun 2014 21:07

23 jan 2015 15:45

Vätterrundan passerade Karlsborg

Så var det tid för årets Vätterrunda, som påverkade hela Karlsborgs kommun utmed väg 49, med massor av cyklande i färggranna dräkter.

Det är verkligen en cykelfest när Motalaborna ordnar Vätterrunda. Cirka 20 tusen åkare skall runda sjön på standardvägarna och det märks i hela landskapet. 30 mil är rundan och efter kontrollen vid Ingenjörsparken återstår cirka 10 mil till målet i Motala.

Många hade bråttom

Det var högtryck och solsken under årets upplaga, även om vinden från nord, nord ost var en aning besvärande, även om en glad gutt fra Norge hoppades på medvind från Hammarsbron i Närke. Det gick undan och det syntes att många var vältränade för turen, som detta år hade särskilda snabbgrupper med motorcyklar i täten, som varnings och draghjälp.– Det fläktar bra i dag, sade Dick Dilén från Gävle, som rundar Vättern för sjätte gången, annars har det gått bra, jag startade 1.42 så natten blev kort.

Mikael Kroon från Söderköping åkte turen för elfte gången och funderade över varför han måste hänga med när Vätterrundan närmade sig.

– Men trevligt är det med alla människor på cyklar och på åskådarplats, så det är nog en bacill, sade Mikael.

Det är verkligen en cykelfest när Motalaborna ordnar Vätterrunda. Cirka 20 tusen åkare skall runda sjön på standardvägarna och det märks i hela landskapet. 30 mil är rundan och efter kontrollen vid Ingenjörsparken återstår cirka 10 mil till målet i Motala.

Många hade bråttom

Det var högtryck och solsken under årets upplaga, även om vinden från nord, nord ost var en aning besvärande, även om en glad gutt fra Norge hoppades på medvind från Hammarsbron i Närke. Det gick undan och det syntes att många var vältränade för turen, som detta år hade särskilda snabbgrupper med motorcyklar i täten, som varnings och draghjälp.– Det fläktar bra i dag, sade Dick Dilén från Gävle, som rundar Vättern för sjätte gången, annars har det gått bra, jag startade 1.42 så natten blev kort.

Mikael Kroon från Söderköping åkte turen för elfte gången och funderade över varför han måste hänga med när Vätterrundan närmade sig.

– Men trevligt är det med alla människor på cyklar och på åskådarplats, så det är nog en bacill, sade Mikael.

  • Lennart Strömberg