16 jun 2014 11:40

23 jan 2015 15:45

Veteranfordonsträff i Forsvik

FORSVIK: 100 fordon ställde ut

Med veteranfordon i mängd fylldes Forsviks bruksområde åter av aktiviteter, vid årets första träff för veteranfordon.

Årets första träff som arrangerades av Intresseföreningen Forsvik och Forsviks bruk lockade inte mindre än cirka 100 veteranfordon av allehanda slag. Variationen var stor där de verkligt gamla T-fordarna trängdes med mopeder, motorcyklar, militärjeepar och de givna USA-inspirerade fordonen, fyllda av krom och vackra linjer.

Många stamgäster

– Det är många stamgäster som återkommer varje gång det är träff för veteranfordon i bruksmiljön, sade Peter Berglund som tillsammans med ett antal funktionärer svarade för kvällens uppläggning.

– Det är i år sjätte året som vi bjuder in till träffar och det växer både med fordon och med besökare, särkilt om solen skiner som i kväll. Utöver stamgästerna så kommer det varje träff ett antal nya pärlor att beundra, sade han vidare och pekade på en grön Morris Minor som var utsökt renoverad.

Att umgås och prata bilar och fordon hör till en kväll som denna och resonemangen vid Violas café i anslutning till bruksområdet, var en del av nöjet denna årets juni-träff, som kommer att följas av en träff i juli månad och en heldag för alla som gillar veteranfordon i augusti.

Årets första träff som arrangerades av Intresseföreningen Forsvik och Forsviks bruk lockade inte mindre än cirka 100 veteranfordon av allehanda slag. Variationen var stor där de verkligt gamla T-fordarna trängdes med mopeder, motorcyklar, militärjeepar och de givna USA-inspirerade fordonen, fyllda av krom och vackra linjer.

Många stamgäster

– Det är många stamgäster som återkommer varje gång det är träff för veteranfordon i bruksmiljön, sade Peter Berglund som tillsammans med ett antal funktionärer svarade för kvällens uppläggning.

– Det är i år sjätte året som vi bjuder in till träffar och det växer både med fordon och med besökare, särkilt om solen skiner som i kväll. Utöver stamgästerna så kommer det varje träff ett antal nya pärlor att beundra, sade han vidare och pekade på en grön Morris Minor som var utsökt renoverad.

Att umgås och prata bilar och fordon hör till en kväll som denna och resonemangen vid Violas café i anslutning till bruksområdet, var en del av nöjet denna årets juni-träff, som kommer att följas av en träff i juli månad och en heldag för alla som gillar veteranfordon i augusti.

  • Lennart Strömberg