17 jun 2014 14:29

23 jan 2015 15:45

Sjöfarten i Karlsborg

Sjöfart kring Karlsborg är en ny utställning som öppnar i Brovaktarstugan. En historisk tillbakablick över verksamheter som har funnits i kommunen varav en del kring Rödesund.

– Beckers varv och Kindboms rederi låg bara ett stenkast härifrån så utställningen passar bra i Brovaktarstugan ihop med Folke Dahlbergsutställningen som redan finns här, säger Anders Åkerberg som står bakom utställningen tillsammans med Kultur och fritid.

I form av fotokollage berättas sjöfartens historia och förutom tidigare nämnda återfinns även byabåtarna, råbockarna, fisket och det belgiska bolaget Vieille Montagne som fraktade anrikad malm bland annat. I utställningen ingår även en del redskap. Vernissage är onsdag kväll och utställningen pågår fram till 17 augusti.

Sjöfart kring Karlsborg är en ny utställning som öppnar i Brovaktarstugan. En historisk tillbakablick över verksamheter som har funnits i kommunen varav en del kring Rödesund.

– Beckers varv och Kindboms rederi låg bara ett stenkast härifrån så utställningen passar bra i Brovaktarstugan ihop med Folke Dahlbergsutställningen som redan finns här, säger Anders Åkerberg som står bakom utställningen tillsammans med Kultur och fritid.

I form av fotokollage berättas sjöfartens historia och förutom tidigare nämnda återfinns även byabåtarna, råbockarna, fisket och det belgiska bolaget Vieille Montagne som fraktade anrikad malm bland annat. I utställningen ingår även en del redskap. Vernissage är onsdag kväll och utställningen pågår fram till 17 augusti.