19 jun 2014 15:02

23 jan 2015 15:46

Stången klädd och rest

HAGANÄSET: Start på midsommarfirande

Redan på torsdagsförmiddagen restes midsommarstången utanför Haganäset. Traditionsenligt hade den klätts med björklöv och lupiner men även en och annan pion.

För 17:e året i rad klär medlemmarna i SPRF i Karlsborg midsommarstången och reser den vid uteplatsen på äldreboendet. Lars Petersson inledde firandet med Jag tror, jag tror på sommaren på dragspel innan medlemmarna fattades varandras händer och bjöd på ringlekar kring stången. Vi äro musikanter alltifrån Skaraborg samt Små grodorna och små grisarna stod bland annat på dansrepertoaren.

På midsommarafton kommer Karlsborgs Folkdanslag till Haganäset och ger en dansuppvisning för de äldre för att skapa ytterligare midsommarkänsla.

För 17:e året i rad klär medlemmarna i SPRF i Karlsborg midsommarstången och reser den vid uteplatsen på äldreboendet. Lars Petersson inledde firandet med Jag tror, jag tror på sommaren på dragspel innan medlemmarna fattades varandras händer och bjöd på ringlekar kring stången. Vi äro musikanter alltifrån Skaraborg samt Små grodorna och små grisarna stod bland annat på dansrepertoaren.

På midsommarafton kommer Karlsborgs Folkdanslag till Haganäset och ger en dansuppvisning för de äldre för att skapa ytterligare midsommarkänsla.

  • Anneli Malm