23 jun 2014 16:32

23 jan 2015 15:46

Midsommar i soligt Karlsborg

Hundratals samlades vid kanalen

Ja, det drog lite snålkallt från norr, men solen slösade med ljus och värme till allas glädje när folkdansarna genomförde sitt program och ringlekarna för publiken.

Det var många hundra människor samlade vid kanalen för att fira midsommar och årets ljusaste tid. Magin med dessa ljusa nätter förtrollar och förtjusar. Sju sorters blommor under huvudkudden kan kanske ge svar på livsavgörande frågor. Gamla traditioner hålls vid liv.

Den klädda midsommartången restes till traditionell folkmusik och publikens taktfasta handklappning. Folkdansarnas ordförande Susanne Gloor hälsade välkomna och ett fyrfaldigt leve utbringades för midsommaren. Trots att de vanligaste blomstren som brukar pryda midsommarstången redan blommat ut, fanns det buketter och kransar i mångfald att beskåda.

Spelemännen hanterade dragspel, klaviatur, fiol och nyckelharpa. Två av dem var på besök från Schweiz och spelade svenska folklåtar med den äran tillsammans med Kenneth, Lasse och Jane. Många småttingar greps av spontan dansglädje och körde sina egna föreställningar.

När folkdanslaget dansat sitt program – en eloge till dessa fantastiskt spänstiga veteraner, som är så lätta på foten – var det dags för sedvanliga danslekar, ledda av Henrik Johansson. Kören bestod av Susanne Gloor, Britta Birath och dottern Christina. Små grodor, grisar, kråkan som föll hit och dit, runt midsommarstången hela veckan med marknad och kyrkan på söndag och så förstås musikanterna från Skaraborg föregick en riktigt rivig raket som avslutade firandet vid Kanalscenen.

Det var många hundra människor samlade vid kanalen för att fira midsommar och årets ljusaste tid. Magin med dessa ljusa nätter förtrollar och förtjusar. Sju sorters blommor under huvudkudden kan kanske ge svar på livsavgörande frågor. Gamla traditioner hålls vid liv.

Den klädda midsommartången restes till traditionell folkmusik och publikens taktfasta handklappning. Folkdansarnas ordförande Susanne Gloor hälsade välkomna och ett fyrfaldigt leve utbringades för midsommaren. Trots att de vanligaste blomstren som brukar pryda midsommarstången redan blommat ut, fanns det buketter och kransar i mångfald att beskåda.

Spelemännen hanterade dragspel, klaviatur, fiol och nyckelharpa. Två av dem var på besök från Schweiz och spelade svenska folklåtar med den äran tillsammans med Kenneth, Lasse och Jane. Många småttingar greps av spontan dansglädje och körde sina egna föreställningar.

När folkdanslaget dansat sitt program – en eloge till dessa fantastiskt spänstiga veteraner, som är så lätta på foten – var det dags för sedvanliga danslekar, ledda av Henrik Johansson. Kören bestod av Susanne Gloor, Britta Birath och dottern Christina. Små grodor, grisar, kråkan som föll hit och dit, runt midsommarstången hela veckan med marknad och kyrkan på söndag och så förstås musikanterna från Skaraborg föregick en riktigt rivig raket som avslutade firandet vid Kanalscenen.

  • Erika Fredholm