30 jun 2014 12:24

23 jan 2015 15:46

Sommarsimskolans avslutning

KARLSBORG: Uppvisning i Molidens simhall

I lördags avslutade Karlsborgs kommun årets frivilliga sommarsimskola med en uppvisning i Molidens simhall.

Under nio vardagar med lektionspass om 45 minuter har 125 barn och ungdomar i åldrarna 5 -16 år tränat vattenvana, olika simsätt och livräddningsövningar. Tillsammans har eleverna tagit 530 märken i olika valörer.

– Våra duktiga lärare tillsammans med ett sammanhållet program gör simskolan populär även långt utanför kommunens gränser, konstaterade, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Inger Larsson (FP).

God vattenvana

Under lekfulla former visade de yngsta barnen olika övningar i den lilla bassängen för att flyta, doppa huvudet under vatten, plocka skatter från botten och hoppa från lilla stegen.

– Med mycket lek och plaskövningar vänjer barnen sig vid vatten och först när de har en bra vattenvana startar själva simträningen, berättade Christian Tinoy som tillsammans med Hanna Sayadi tränat de yngsta barnen.

Motorisk utmaning

Simskolan i Karlsborg lär ut bröstsim som första simsätt. Bentagen är den viktigaste rörelsen för att skapa fart och därför ägnas mycket tid nöta in likformiga bensparkar enligt minnesramsan, groda, sax och klipp.

– När eleverna kan simma 10 meter utan flythjälpmedel får de som vill börja träna i den stora bassängen och allteftersom får de prova på andra simsätt och livräddningsövningar, berättade badmästare Henrik Ramhöj som varit ansvarig för simskolan i många år.

Till sist fick alla elever ta emot diplom med märken och fem stycken fribiljetter till simhallen.

Under nio vardagar med lektionspass om 45 minuter har 125 barn och ungdomar i åldrarna 5 -16 år tränat vattenvana, olika simsätt och livräddningsövningar. Tillsammans har eleverna tagit 530 märken i olika valörer.

– Våra duktiga lärare tillsammans med ett sammanhållet program gör simskolan populär även långt utanför kommunens gränser, konstaterade, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Inger Larsson (FP).

God vattenvana

Under lekfulla former visade de yngsta barnen olika övningar i den lilla bassängen för att flyta, doppa huvudet under vatten, plocka skatter från botten och hoppa från lilla stegen.

– Med mycket lek och plaskövningar vänjer barnen sig vid vatten och först när de har en bra vattenvana startar själva simträningen, berättade Christian Tinoy som tillsammans med Hanna Sayadi tränat de yngsta barnen.

Motorisk utmaning

Simskolan i Karlsborg lär ut bröstsim som första simsätt. Bentagen är den viktigaste rörelsen för att skapa fart och därför ägnas mycket tid nöta in likformiga bensparkar enligt minnesramsan, groda, sax och klipp.

– När eleverna kan simma 10 meter utan flythjälpmedel får de som vill börja träna i den stora bassängen och allteftersom får de prova på andra simsätt och livräddningsövningar, berättade badmästare Henrik Ramhöj som varit ansvarig för simskolan i många år.

Till sist fick alla elever ta emot diplom med märken och fem stycken fribiljetter till simhallen.

  • Henrik Beck-Friis