01 jul 2014 13:51

23 jan 2015 15:46

Sommarlovsräjset för gasglada barn

Fullt ös på Hammarnäset

För andra året i rad arrangerade Carlsborgs motorklubben Sommarlovsräjset på Hammarnäset. En endurotävling för gasglada tjejer och killar upp till 11 år där arrangörsklubbens Wiktor Ahlqvist segrade i den äldsta klassen.

Vädret var helt på arrangörens sida även om det fanns en hel del geggiga vattenpölar kvar efter tidigare regn. Men för de 39 gasglada ungdomar som radade upp sig för start var detta bara ytterligare en utmaning.

Efter tävlingsledare Johan Ahlqvists informations- och förmaningstal blev det full fart på de för dagen nydragna och för ungdomarna väl avpassade endurospåren. Varje klass skulle genomföra två heat där längden på tävlingsspåret och tävlingstiden var avpassat för respektive guldhjälmsklass. Exempelvis körde de yngsta förarna i klassen guldhjälm 50 cc och med förare från 5 år så många varv som möjligt under 20 min på en bana som mätte en kilometer. Guldhjälm innebär att de ha avlagt prov för guldhjälmslicens vilket bland annat innebär kunskap om tävlingsregler, skyddsutrustning och inte minst körskicklighet.

Ungdomarna visade under dagen prov på gott kämpahumör men även konsten att ta hänsyn till varandra samt inte minst att visa sina föräldrar och ledare att de kan behärska sin motorcykel.

Vädret var helt på arrangörens sida även om det fanns en hel del geggiga vattenpölar kvar efter tidigare regn. Men för de 39 gasglada ungdomar som radade upp sig för start var detta bara ytterligare en utmaning.

Efter tävlingsledare Johan Ahlqvists informations- och förmaningstal blev det full fart på de för dagen nydragna och för ungdomarna väl avpassade endurospåren. Varje klass skulle genomföra två heat där längden på tävlingsspåret och tävlingstiden var avpassat för respektive guldhjälmsklass. Exempelvis körde de yngsta förarna i klassen guldhjälm 50 cc och med förare från 5 år så många varv som möjligt under 20 min på en bana som mätte en kilometer. Guldhjälm innebär att de ha avlagt prov för guldhjälmslicens vilket bland annat innebär kunskap om tävlingsregler, skyddsutrustning och inte minst körskicklighet.

Ungdomarna visade under dagen prov på gott kämpahumör men även konsten att ta hänsyn till varandra samt inte minst att visa sina föräldrar och ledare att de kan behärska sin motorcykel.

  • Stig-H Brehag

Resultat

Guldhjälm 50cc (4 startande): 1) Alfred Karlsson FMCK Skövde 2) Edvin Sundgren d:o , 3) Aston Wilsson Nordberg d:o, 4) Matilda Alexandersson d:o.

Guldhjälm 65 cc (19 startande): 1) Olle Häger Fjugesta MS, 2) Erik Persson FMCK Skövde, 3) Alfred Sundgren d:o.

Guldhjälm 85 cc (16 startande): 1) Wiktor Ahlqvist Carlsborgs MK, 2) Nisse Bengtsson FMCK Skövde, 3) Linus Karlsson Fjugesta MS,