06 jul 2014 16:45

23 jan 2015 15:46

Allsångspremiär vid kanalen

KARLSBORG: Succéstart för festliga sommarkvällar

En sådan fantastisk sommarkväll vädergudarna bjöd på! Massor med folk, bilar parkerade på alla förbjudna platser och kanalen fylld med båtar! Strålande, glada allsångsledaren Marie Arthurén med gästartister och en publik i gung gjorde succé.

Charlotte Perrelli var kvällens dragplåster och förnöjde publiken med småprat och berättade om sina roller inom musikalgenren och om Evita på Malmö Stadsteater där hon axlade rollen som Evita Peron.

I skyhöga silverglittrande sandaletter till bruna ben och håret svepande sjöng hon Hero, One night only och som allsång blev det förstås Ta mig till havet. Sven Hammarströms orkester och Allsångskören, bestående av Anna-Karin Mellring, Gunilla Åkerstedt och Camilla Jarlhed bidrog. Sound Star fixade så att ljudet blev bra.

I sitt välkomsttal önskade Kjell Sjölund att allsången skulle bygga broar mellan generationer, organisationer och företag och att sången skulle flyta ut över våra vatten. Vinnarna i Körslaget 2013, Team Eliza var överraskningsinslag och bjöd på svängiga Did I tell you av Jerry Williams.

Talanger från bygden

Lokal förmågor var Why not, tre tonårstjejer från Mölltorp som spelar och sjunger egen musik med den äran. Maria Palmqvist, som hunnit bli 23 och just antagits till Musikhögskolan i Göteborg, gratulerades av publiken med riviga applåder.

Maja, Stina och Alma sjöng stämsång inför en andlös publik.

Björn Johansson från Björnverktyg uppskattade publiken till runt 7 000.

– Det är bra för Karlsborg, ler Björn, som tillsammans med övriga frivilliga lägger ner 1 700 timmar per år för att förverkliga dessa fyra allsångskvällar i juli vid Göta kanal.

Charlotte Perrelli var kvällens dragplåster och förnöjde publiken med småprat och berättade om sina roller inom musikalgenren och om Evita på Malmö Stadsteater där hon axlade rollen som Evita Peron.

I skyhöga silverglittrande sandaletter till bruna ben och håret svepande sjöng hon Hero, One night only och som allsång blev det förstås Ta mig till havet. Sven Hammarströms orkester och Allsångskören, bestående av Anna-Karin Mellring, Gunilla Åkerstedt och Camilla Jarlhed bidrog. Sound Star fixade så att ljudet blev bra.

I sitt välkomsttal önskade Kjell Sjölund att allsången skulle bygga broar mellan generationer, organisationer och företag och att sången skulle flyta ut över våra vatten. Vinnarna i Körslaget 2013, Team Eliza var överraskningsinslag och bjöd på svängiga Did I tell you av Jerry Williams.

Talanger från bygden

Lokal förmågor var Why not, tre tonårstjejer från Mölltorp som spelar och sjunger egen musik med den äran. Maria Palmqvist, som hunnit bli 23 och just antagits till Musikhögskolan i Göteborg, gratulerades av publiken med riviga applåder.

Maja, Stina och Alma sjöng stämsång inför en andlös publik.

Björn Johansson från Björnverktyg uppskattade publiken till runt 7 000.

– Det är bra för Karlsborg, ler Björn, som tillsammans med övriga frivilliga lägger ner 1 700 timmar per år för att förverkliga dessa fyra allsångskvällar i juli vid Göta kanal.

  • Erika Fredholm